Kollektivavtal för hälsa, vård och omsorg

Många företag inom hälsa, vård och omsorg bedriver sin verksamhet dygnet runt och året runt. Fremias kollektivavtal ger dig förutsättningar att vara en konkurrenskraftig och attraktiv arbetsgivare.

Inom avtalsområdet hälsa, vård och övrig omsorg, HVO, finns allt från hemtjänstföretag, vårdboenden, vårdcentraler, BVC, rehabverksamheter, olika typer av behandlingshem, skyddade boenden, friskvårdsföretag till personlig assistansanordnare.

Vi har koll på era förutsättningar

Många företag inom hälsa, vård och omsorg bedriver sin verksamhet dygnet runt och året runt. Vi vet att arbetstid och schemaläggning är en avgörande pusselbit för att få en fungerande verksamhet.

Därför är det viktigt att verksamhetscheferna har koll på vem eller vilka som jobbar, hur mycket de jobbar, att de inte jobbar för länge och att de får den dygns- och veckovila de behöver. Samtidigt ska verksamheten bedrivas så effektivt som möjligt. Därför är våra kollektivavtal i det här området speciellt anpassade för era villkor. 

Rådgivare: Jasmina Helander, Per Gradén
Facklig motpart: Kommunal, Vision, Vårdförbundet och Akademikerförbunden

Intresserad av kollektivavtal i det här avtalsområdet?

För att omfattas av kollektivavtal som arbetsgivare, behöver du bli medlem i Fremia. Ett klokt beslut på många sätt – det finns fler fördelar än kollektivavtalet! Skicka in en medlemsansökan idag så hör vi av oss.

Till medlemsansökan

Jasmina Helander

Titel
Biträdande förhandlingschef Välfärd: förskola och skola, hälsa, vård och omsorg, sjukvård, tandvård, personlig assistans, arbetsintegrerande sociala företag, arbetare inom civilsamhället.
Telefonnummer
08-702 54 18
E-postadress

Per Gradén

Titel
Rådgivare/förhandlare Hälsa, vård och omsorg (HVO)
Telefonnummer
08-702 54 87
E-postadress