Kollektivavtal för förskola och skola

Förskolor, föräldrakooperativ, fristående skolor och fritidshem

Hos oss får du anpassade kollektivavtal för din förskola, fristående skola eller fritidshem. Till exempel om du driver eller vill starta personal- eller föräldrakooperativ. Avtal som ger dig bra förutsättningar att höja dig över mängden som en skicklig och attraktiv arbetsgivare.

Alla barn ska ha möjlighet att få en bra skolgång. Och alla verksamheter ska ha de bästa förutsättningarna att ge barn och ungdomar de redskap som de behöver för sin utveckling. 

Men det är också en konst att driva förskole- och skolverksamhet. En stor konst som kräver sina egna förutsättningar för dig som arbetsgivare. De allra bästa, tycker vi.

Skolledare: Vill du göra rätt som arbetsgivare och växa som chef?

Perfekt, det är vårt kärnämne. Vi är en arbetsgivarorganisation för medlemmar med ett större engagemang. En bra idéburen välfärd är något vi tror och satsar på. Förskolor och skolor är ett av våra största avtalsområden.

Vad är speciellt med vårt kollektivavtal för förskolor, fritidshem och fristående skolor?

Vi har lång erfarenhet av förskolor, föräldrakooperativ och fristående, idéburna skolor, och vet vad som är viktigt för att just din verksamhet ska fungera bra, ur ett arbetsgivarperspektiv.

Till exempel har vi i vårt kollektivavtal tagit fram en anställningsform som är knuten till barn som är i behov av extra stöd. Ofta utgår en ersättning från kommunen för att verksamheten ska kunna ge barnet detta stöd. Anställningsformen innebär att om ersättningen upphör, så finns möjlighet att avsluta anställningsavtalet.

Vi hjälper dig att lyckas som arbetsgivare

Alla ska lyckas i skolan — arbetsgivaren också. Våra medlemmar vill ha samlad rådgivning, i alla frågor som rör förskole- och skolverksamhet. Därför har vi bred och fördjupad kompetens inom avtalsområdet förskola och skola. Självklart erbjuder vi även skräddarsydda utbildningar för dina behov.

Samlad rådgivning i ett enda medlemskap

Vi kan arbetsrätt och verksamhetens dagliga utmaningar från skolkök till klassrum. Men inte bara det. Vi har också erfarna experter på arbetsmiljö, tvister, intressepolitik, tjänstepension och försäkringar.

Exempel på rådgivning

Det vardagligt praktiska

Som medlem får du inloggning här på fremia.se och hittar enkelt dina kollektivavtal (du kan ju ha flera), och många bra blanketter, guider, checklistor och mallar som du har praktisk nytta av som arbetsgivare. Det finns exempelvis branschanpassade anställningsavtal, besked om uppsägning, guider om föräldraledighet, rehabilitering och semesterledighet.

Men vad kostar det?

Kul att du frågar! Det kan vi svara på redan nu. Här kan du själv räkna ut vad just din verksamhet skulle betala för ett medlemskap i vår arbetsgivarförening. Jämför gärna med andra.

Intresserad av kollektivavtal i det här avtalsområdet?

För att omfattas av kollektivavtal som arbetsgivare, behöver du bli medlem i Fremia. Ett klokt beslut på många sätt – det finns fler fördelar än kollektivavtalet! Skicka in en medlemsansökan idag så hör vi av oss.

Till medlemsansökan

Gunnar Järsjö

Titel
Rådgivare/förhandlare förskola och skola, tjänstemän inom handeln, industriföretag, tjänsteföretag.
Telefonnummer
08-702 54 19
E-postadress

Karin Malmström

Titel
Rådgivare/förhandlare förskola och skola, enskild högskola, cirkelledare, folkhögskola.
Telefonnummer
08-702 54 54
E-postadress
Uppdaterad
för 3 månader sen