Kollektivavtal för kreativa näringar

Är ni en medarbetar- eller partnerägd byrå som ser engagemang och värderingar som viktiga konkurrensfördelar? Då kan ett kollektivavtal för media, kommunikation och kreativa näringar vara något för er.

Unikt kollektivavtal för kreativa näringar

Kollektivavtalet präglas av att det är anpassat till branschens egna villkor och förutsättningar. Lönebildningen sker till exempel på företaget i en dialog mellan chef och medarbetare. Det innebär att löneökningar utgår från verksamhetens och medarbetarnas resultat, förutsättningar och behov i stället för att förhandlas centralt mellan parterna. Bra för både företag och medarbetare.

En annan detalj som gör avtalet unikt på unikt på svensk arbetsmarknad är att arbetstidsregleringen utgår från hur människor faktiskt jobbar i branschen. Du vet, vi vet att det normala är oreglerad arbetstid. Det innebär inte att medarbetarnas arbetsmiljö äventyras. Tvärtom. Alla har samma skydd som tidigare samtidigt som verksamhetens behov kommer först. Även regleringen av föräldralön är anpassad efter branschens villkor och behov. 

Avtalet är tecknat mellan enbart två parter, Fremia och DIK, och löper tillsvidare. Det här märker du genom att förutsättningarna för utveckling av innehållet i avtalet blir väldigt smidig. Så är det inte alltid, men så vill vi att det ska vara. För din skull.

Kvalitetsmärke för arbetsgivare

Ett plus i kanten för dig som arbetsgivare är att ett kollektivavtal signalerar att du tar dina medarbetare på allvar, och tänker långsiktig hållbarhet. Du ger dig själv ett kvalitetsmärke gentemot såväl uppdragsgivare som anställda.

Hur tecknar du som arbetsgivare kollektivavtal?

Det kan kännas som en dum fråga, men det är det inte alls. För att teckna kollektivavtal som arbetsgivare, blir du medlem i den arbetsgivarorganisation som har det kollektivavtal som passar dig. För det här avtalet är det hos oss i Fremia du blir medlem. 

Det är arbetsgivarorganisationen som förhandlar och tecknar kollektivavtalen med fackförbunden, så du behöver inte göra något mer. Arbetsgivarorganisationen förhandlar även fram väldigt fördelaktiga pensions- och försäkringsavtal åt dig, mer heltäckande och med lägre priser än om du ska göra det själv.

Dessutom får du tillgång till arbetsgivarservice, råd, stöd, utbildningar och mycket mer för att du ska kunna älska arbetsgivarlivet lika mycket som din verksamhet. Vi beskriver det lite mer ingående här, och ger dig tio goda skäl att bli medlem. Annars är det lite kortare beskrivet här under.

Allt det här ingår i medlemskapet

Men vad kostar det?

Kul att du frågar! Det kan vi svara på redan nu. Här kan du själv räkna ut vad just din verksamhet skulle betala för ett medlemskap i vår arbetsgivarförening. Jämför gärna med andra.

Prata med oss om du vill veta mer

Vi är dina rådgivare på avtalsområde media, kommunikation och kreativa näringar.

Fredrik Mandelin
Ring mig på 08-702 54 26 eller mejla till fredrik.mandelin@fremia.se

Veronica Johansson
Ring mig på 08-702 54 64 eller mejla till veronica.johansson@fremia.se

 

Redan bestämt dig för medlemskap?

Vad roligt, då vill vi gärna veta mer om dig! Här fyller du i och skickar in din medlemsansökan.

Andra som valt Fremia

 

Uppdaterad
för 3 månader sen