Kollektivavtal för medie- och kommunikationsbyråer

Är ni en medarbetarägd eller partnerägd byrå som ser engagemang och värderingar som viktiga konkurrensfördelar? Då kan ett kollektivavtal för media, kommunikation och kreativa näringar vara något för er. Avtalet är utvecklat i nära samarbete med företag i branschen. Det märks bland annat på de unika anpassningar som innebär goda villkor både för företag och medarbetare.

Ett plus i kanten för dig som arbetsgivare är att ett kollektivavtal signalerar att du tar dina medarbetare på allvar, och tänker långsiktig hållbarhet. Du ger dig själv ett kvalitetsmärke gentemot såväl uppdragsgivare som anställda.

Kollektivavtalet präglas av att det är anpassat till branschens egna villkor och förutsättningar. Lönebildningen sker till exempel på företaget i en dialog mellan chef och medarbetare. Det innebär att löneökningar utgår från verksamhetens och medarbetarnas resultat, förutsättningar och behov i stället för att förhandlas centralt mellan parterna. Bra för både företag och medarbetare.

En annan detalj som gör avtalet unikt på unikt på svensk arbetsmarknad är att arbetstidsregleringen utgår från hur människor faktiskt jobbar i branschen. Du vet, vi vet att det normala är oreglerad arbetstid. Det innebär inte att medarbetarnas arbetsmiljö äventyras. Tvärtom. Alla har samma skydd som tidigare samtidigt som verksamhetens behov kommer först. Även regleringen av föräldralön är anpassad efter branschens villkor och behov. 

Avtalet är tecknat mellan enbart två parter, Fremia och DIK, och löper tillsvidare. Det här märker du genom att förutsättningarna för utveckling av innehållet i avtalet blir väldigt smidig. så är det inte alltid, men så vill vi att det ska vara. För din skull.

Prata med oss om du vill veta mer

Vi är dina rådgivare på avtalsområde media, kommunikation och kreativa näringar.

Fredrik Mandelin
Ring mig på 08-702 54 26 eller mejla till fredrik.mandelin@fremia.se

Veronica Johansson
Ring mig på 08-702 54 64 eller mejla till veronica.johansson@fremia.se

Vi sluter kollektivavtal med DIK för just det här avtalsområdet.

Detta ingår i medlemskapet

Men vad kostar det?

Kul att du frågar! Det kan vi svara på redan nu. Här kan du själv räkna ut vad just din verksamhet skulle betala för ett medlemskap i vår arbetsgivarförening. Jämför gärna med andra.

Vill du veta mer om medlemskap?

Skicka en rad till info@fremia.se eller fyll i formuläret Jag vill bli kontaktad nedan så ringer vi upp dig. Läs mer om vad som ingår i medlemskapet hos oss och hur vi stöttar dig som är arbetsgivare i medie- och kommunikationsbranschen.

Har du redan bestämt dig?

Vad kul! Varmt välkommen! Klicka på Medlemsansökan här under och fyll i formuläret, så hörs vi snart!

Jag vill bli kontaktad

Vill du veta mer om vad medlemskap i Fremia innebär? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Följande fel uppstod
Medlemsansökan