Kollektivavtal för folkrörelser

Kollektivavtalen i det är avtalsområdet är anpassat just för verksamheter inom folkrörelsen. Det ger dig rätt förutsättningar som arbetsgivare, och är ett bra argument när du rekryterar personal.

Inom det här avtalsområdet har vi kollektivavtal för både folkrörelser och Folkets hus och parker. Genom kollektivavtal har arbetsgivare och fackförbund möjlighet att komma överens om de villkor som passar verksamheten bäst; kollektivavtalen ger till och med parterna rätt att anpassa annars bindande arbetsrättsliga lagregler. Det är finessen med ett specifikt kollektivtavtal, att vi för din räkning förhandlar med fackförbundet eller fackförbunden, om villkor som passar just din verksamhet.

Kollektivavtalen för folkrörelse ger dig som arbetsgivare bra förutsättningar att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Till exempel omfattas dina anställda av trygga pensions- och försäkringsvillkor. Kollektivavtalet är ett riktigt bra argument när du rekryterar nya medarbetare.

Våra rådgivare och förhandlare kan avtalsområdet utan och innan, och därför är avtalen anpassade för att fungera med din verksamhet. Det innebär också att som medlem hos oss har du förutom kollektivavtal, tillgång till kvalificerad rådgivning, anpassade blanketter, mallar och guider, utbildningar och annat som förenklar din arbetsgivarvardag. 

Fackliga motparter: Handels, Akademikerförbunden, Fastighetsanställdas förbund, Hotell- och restaurangfacket

Intresserad av kollektivavtal i det här avtalsområdet?

För att omfattas av kollektivavtal som arbetsgivare, behöver du bli medlem i Fremia. Ett klokt beslut på många sätt – det finns fler fördelar än kollektivavtalet! Skicka in en medlemsansökan idag så hör vi av oss.

Till medlemsansökan

Carina Ekblad Wendel

Titel
Rådgivare/förhandlare personlig assistans, folkrörelse
Telefonnummer
08-702 54 40
E-postadress