Kollektivavtal för café, hotell och restaurang

Fremias kollektivavtal är utformat efter de särskilda förutsättningar som finns för café-, hotell- och restaurangverksamheter. Vi kan verksamheten och förhandlar kollektivavtalet så att det ska passa dig.

Genom kollektivavtal har arbetsgivare och fackförbund möjlighet att komma överens om de villkor som passar verksamheten bäst; kollektivavtalen ger till och med parterna rätt att anpassa annars bindande arbetsrättsliga lagregler. Det är finessen med ett specifikt kollektivtavtal, att vi för din räkning förhandlar med fackförbundet eller fackförbunden, om villkor som passar just din verksamhet.

Tryggt för dig och dina medarbetare

Kollektivavtalet för tjänsteföretag ger dig som arbetsgivare bra förutsättningar att konkurrera med övriga i branschen och att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Till exempel omfattas dina anställda av trygga pensions- och försäkringsvillkor. Kollektivavtalet är ett riktigt bra argument när du rekryterar nya medarbetare.

Rådgivare: Henrik Ekstrand

Facklig motpart: Hotell- och restaurangfacket

Intresserad av kollektivavtal i det här avtalsområdet?

För att omfattas av kollektivavtal som arbetsgivare, behöver du bli medlem i Fremia. Ett klokt beslut på många sätt – det finns fler fördelar än kollektivavtalet! Skicka in en medlemsansökan idag så hör vi av oss.

Till medlemsansökan

Henrik Ekstrand

Titel
Rådgivare/förhandlare ideella organisationer
Telefonnummer
08-702 54 91
E-postadress