Omstella godkänd som omställningsorganisation

Kammarkollegiet godkänner registrering av Omstella som omställningsorganisation

Omstella är den nya omställningsorganisationen som erbjuder omställnings- och kompetensstöd för tjänstemän. Organisationen har byggts upp i rekordfart och bara tre månader efter att Omstella bildades har en viktig milstolpe uppnåtts. Kammarkollegiet godkänner att Omstella registreras som omställningsorganisation.

Publicerad 16 mars 2023.

Att Omstella nu registreras hos Kammarkollegiet har betydelse. Det är nämligen bara de registrerade omställningsorganisationerna som kan ge ut omställnings- och kompetensstöd och yttranden till CSN för omställningsstudiestöd.

 

Porträtt från axlar och uppåt, man med mycket kort hår, bruna ögon och utan skägg som tittar leende in i kameran.

Bengt-Åke Olovsson, VD, Omstella.

–  Vi är så glada för det här beskedet! Nu kan vi äntligen meddela våra deltagare som ansökt om omställningsstudiestöd hos CSN att vi kan skicka in alla sparade yttranden, säger Omstellas VD, Bengt-Åke Olovsson och fortsätter:

– Omstella har fått en riktig rivstart, vi har byggt upp den här organisationen på bara några månader. Nya medarbetare har anställts, en ny hemsida har sjösatts, informationsmaterial har producerats och vi har tagit emot närmare 300 ansökningar om omställnings- och kompetensstöd. Kammarkollegiets beslut är ytterligare en stor pusselbit som är på plats. Nu kan vi ge samma typ av stöd som övriga omställningsorganisationer.

Statlig ersättning till arbetsgivare

En följd av Kammarkollegiets beslut är att arbetsgivare inom Fremia med anställda tjänstemän på PTK:s område är berättigade statlig ersättning från och med den 1 januari i år. Ersättningen kan uppgå till 0,15 procentenheter av den totala omställningspremien. Det är Omstella som ansöker om ersättningen hos Kammarkollegiet, som sedan betalas ut till arbetsgivarna som är anslutna till omställningsorganisationen.

Arbetsgivare med anställda arbetare

Arbetsgivare inom Fremia med anställda arbetare inom LO:s område är anslutna till CIKO, som sedan tidigare är en godkänd omställningsorganisation. Läs mer om vilket stöd som finns för dig och dina anställda på CIKOs hemsida.

 

Relaterat innehåll