Cirkelledaravtalet ses över inför förhandlingarna

Avtalsrörelse 2023

Snart påbörjas förhandlingarna mellan Fremia och Sveriges Lärare och Scen & Film om kollektivavtalet för cirkelledare och övriga ledare/lärare. Inför förhandlingarna genomgår avtalet en översyn som påverkar när det nya avtalet kan vara klart. Här är den nya tidsplanen.

Det nuvarande kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare som är upprättat mellan Fremia,Sveriges Lärare och Fackförbundet Scen & Film gäller fram till och med den 31 augusti. Avtalet ska omförhandlas och inför förhandlingarna genomför Fremias rådgivare en översyn av det. Det påverkar tidsplaneringen för förhandlingarna, som inleds först den 8 september när parterna växlar sina yrkanden.

– Det nya löneavtalet kommer inte att vara klart innan det nuvarande löper ut. Som arbetsgivare ska man därför inte sätta nya löner innan det nya löneavtalet är klart, men det går bra att påbörja löneprocessen redan nu om man inte redan gjort det, säger Karin Malmström, ansvarig förhandlare och rådgivare på Fremia.

Förbered dig genom att sätta dig in löneprocessen. Läs på om de olika stegen och vad du kan göra innan den nya lönen sätts.

➜ Så gör du, lönesättningsprocessen

Vi håller dig uppdaterad och meddelar dig i nyhetsbrev och här på fremia.se när ditt avtal är färdigförhandlat. Kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer, logga in och kika under inställningarna i din profil.