Allt om ITP tjänstepension via Avtalat

Anställda som omfattas av ITP hittar allt om den och gör sina val på avtalat.se

Från mars hittar dina anställda all information om sin tjänstepensionsförsäkring ITP hos Avtalat, som även tar över pensionsval som är kopplade till ITP. Själva försäkringen är oförändrad, men om den som är försäkrad har frågor är det till Avtalats kundtjänst som hen vänder sig till framöver.

Från och med den 11 mars tar Avtalat över alla tjänster kopplat till ITP som tidigare har funnits för den försäkrade hos Collectum. 

Allt som den som omfattats av försäkringen tidigare har hittat under fliken "Privat" på collectum.se flyttar in på avtalat.se, där var och en kan logga in för att se sina innehav och göra sina eventuella val. Förändringen innebär att tjänstemän nu får bättre överblick av sin tjänstepension och sitt kollektivavtalade försäkringsskydd när all information och alla tjänster samlas på ett och samma ställe. 

– För våra medlemmar innebär detta ingen egentlig förändring i nuläget, utan de avtal och kontakter man som arbetsgivare tidigare haft med Collectum kommer man fortsätta ha ett tag till framöver med Collectum, säger Fredrik Mandelin, pensions- och försäkringsexpert på Fremia.

Allt samlat på ett ställe

På avtalat.se finns redan idag information och vägledning om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring för både arbetsgivare och anställda. Flytten av allt som berör den försäkrade till från Collectum till Avtalat är ett steg i riktningen att förenkla hanteringen för dig av dina anställdas pension och försäkring. Tanken är att på sikt samla allt även för arbetsgivre hos Avtalat, så att även du enbart behöver vända dig till en part med dina frågor om ITP. Vi håller dig uppdaterad om vidare förändringar.

Om du som arbetsgivare har länkar eller hänvisningar till Collectum som berör tjänstemän behöver du ändra det till avtalat.se från den 11 mars.