Fler parter ansluter sig till huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd

Gäller Vision, Fastighets och Handels tjänstemän.

Nu ansluter Vision, Fastighets och Handels tjänstemän till de huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd som Fremia tecknat med LO och PTK.

Publicerad 21 december 2022.

Fremia och PTK har kommit överens om att godkänna att Vision och Handels tjänstemän ansluter sig till Fremias och PTK:s huvudavtal om trygghet, omställning och anställningsskydd. Det innebär bland annat att tjänstemän inom Vision och Handels, som är anställda hos arbetsgivare inom Fremias område, kommer att tillhöra den nya omställningsorganisationen Omstella. Omstella är under uppbyggnad och öppnar upp verksamheten i början av januari 2023.

Joakim Oscarsson, avtalssekreterare Fastighets och Jesper Neuhaus, förhandlingschef Fremia.

Även Fastighetsanställdas förbund väljer att ansluta sig till huvudavtavlet om trygghet, omställning och anställningsskydd som är tecknat mellan Fremia och LO.

-  Det känns bra att våra arbetsgivare kan gå in i det nya året med klara besked om vilka regler som gäller. Nu är så väl centrala avtal som löne- och villkorsavtal anpassade till den nya lagstiftningen och till nya förutsättningar för omställning och kompetensutveckling för de anställda, säger Jesper Neuhaus, förhandlingschef Fremia.

Relaterat innehåll