Vd utsedd till Fremias och PTK:s nya omställningsorganisation Omstella

Fremia och PTK arbetar intensivt med att starta den omställningsorganisation som ska erbjuda kompetens- och omställningsstöd till tjänstemän inom Fremias område. Nu har Bengt-Åke Olovsson utsetts till vd för Omstella, som blir namnet för den nya omställningsorganisationen.

Bengt-Åke Olovsson har arbetat med olika omställningsförsäkringar i 20 år, sedan 2007 som vd för Startkraft, ett dotterbolag till TRR som stöttar tjänstemän i omställning. Han har utvecklat Startkraft till att bli det kvalitetsmässigt bäst rankade företaget i branschen.

– Jag ser mycket fram emot att få vara med och starta en ny omställningsorganisation som gör skillnad på svensk arbetsmarknad. Det ska bli roligt att bli än mer delaktig inom kooperation och idéburen verksamhet. Det är en perfekt utmaning utifrån min tidigare erfarenhet att få vara med och göra verkstad av det nya huvudavtalet, säger Bengt-Åke Olovsson.

Sedan huvudavtalet tecknades mellan Fremia och PTK har parterna arbetat intensivt med att skapa förutsättningar för att ha en ny omställningsorganisation på plats efter årsskiftet. Utöver att utse en vd är det nu alltså beslutat att omställningsstiftelsen kommer att heta Omstella. Nästa mål är att få upp en webbplats och få in de rådgivare som behövs. I januari kommer Omstella att kunna ta emot de medarbetare som behöver omställnings- och kompetensstöd.

– Vi är glada för att nu ha utsett en vd med gedigen kunskap om omställning för tjänstemän. Med Bengt-Åke i spetsen kommer Omstella inom kort att kunna erbjuda ett komplett omställnings- och kompetensstöd till arbetsgivarna inom Fremia och deras tjänstemän, säger Jonas Jansfors, styrelseordförande i Omstella och förhandlare på Fremia.

– Styrelsen har jobbat intensivt för att få den nya organisationen på plats till 1 januari, och det känns både roligt och tryggt att vi nu har fått en så erfaren vd med på tåget. Bengt-Åke har den perfekta erfarenheten för att skapa de välfungerande strukturer som vi behöver, säger Björn Alquist, en av PTK:s representanter i Omstellas styrelse.

Kontakt:
Bengt-Åke Olovsson, vd Omstella, 0708-676075

Jonas Gustafsson, presskontakt Fremia, jonas.gustafsson@fremia.se, 0708-995560
Emilia Emtell, kommunikationschef PTK, emilia.emtell@ptk.se, 073-745 36 03

Visa på Mynewsdesk