Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor för att förbättra din användarupplevelse. Läs mer om vilka kakor och varför här.

Arbetsintegrerande sociala företag

Arbetsintegrerande sociala företag, ASF, finns till för att få personer som står långt från arbetsmarknaden i arbete, och är viktiga för både samhället och inidividen. Fremias kollektivavtal för ASF-verksamheter är anpassat efter de specifika behov som finns.

Vi har lång erfarenhet av arbetsintegrerande sociala företag, eller arbetskooperativ som de tidigare kallades. Kollektivavtalet tar hänsyn till de speciella förutsättningar som den här typen av företag har.

Till exempel ska personer med någon form av arbetshinder ha förutsättningar att kunna arbeta utifrån sina egna behov och sin förmåga. Det finns även möjlighet till en visstidsanställning som varar så länge som det finns ett uppdrag och ekonomiskt stöd från samhället.

Är du medlem hos oss och inloggad, ser du ännu mer innehåll speciellt anpassat för dig med avtal inom det här verksamhetsområdet. 

Intresserad av kollektivavtal i det här avtalsområdet?

För att omfattas av kollektivavtal som arbetsgivare, behöver du bli medlem i Fremia. Ett klokt beslut på många sätt – det finns fler fördelar än kollektivavtalet!

Till medlemsansökan

Hans-Erik Stierna, avtalsansvarig arbetsintegrerande sociala företagHans-Erik Stierna, avtalsansvarig

08-702 54 38
hans-erik.stierna@fremia.se


Arbetsintegrerande sociala företag

Storhelgstillägg under jul- och nyårshelgerna

Det här gäller i kollektivavtalet Arbetsintegrerande sociala företag.

Relaterat innehåll