Så kan du utveckla svenska språket i din vård- och omsorgsverksamhet

Vård- och omsorgscollege, som Fremia är en av parterna i, satsar på språkutveckling i vård och omsorg.

Nu finns möjlighet för dig som är chef i vård och omsorg - eller som arbetar med HR eller som verksamhetsutvecklare - att anmäla dig till vårens omgång av utbildningen ”Fem nycklar till en språkutvecklande arbetsplats”. Utbildningen är digital, avgiftsfri och omfattar två förmiddagar.

– Vi behöver stärka svenska språket i vården och omsorgen. Många arbetsplatser satsar på ett språkutvecklande arbetssätt. Den här utbildningen ger handfasta råd som kan hjälpa dig på vägen i din verksamhet. Jag vill också tipsa om podden Språket på jobbet, som är värd att lyssna på, säger Karin Liljeblad, branschexpert hos Fremia.

Mer info och anmälningslänk till utbildningen ”Fem nycklar till en språkutvecklande arbetsplats”.

Podden Språket på jobbet, som också drivs av Vård- och omsorgscollege, är för dig som är nyfiken på språkfrågan. Programledarna pratar med olika gäster om hur man kan stötta svenska språket i arbetslivet för att förbättra arbetsmiljö och säkerhet, men också bredda rekryteringen till vård och omsorg.

Du har väl inte missat att det just nu är VO-collegeveckan. Ute i alla regionala VO-College organiseras olika aktiviteter och mötesplatser där vård- och omsorgsyrken marknadsförs. Kolla in programmet!

Relaterat innehåll