Gör arbetsgivarlivet enklare och tryggare

Bli medlem i Fremia.

Du har idag ett avtal med Unionen som säkerställer att dina medarbetare har goda villkor och försäkringslösningar. Nu föreslår vi att du säkrar samma trygghet för dig som arbetsgivare genom att bli medlem i Fremia.

Den korta versionen
Som medlem i Fremia får du kollektivavtal och rådgivning av arbetsrättsliga experter som kan ideella organisationer. Du får tillgång till skräddarsydda utbildningar, anpassade avtalsmallar och mycket mer som gör arbetsgivarlivet enklare. Dessutom ingår olycksfallsförsäkring för volontärer och ansvarsförsäkring för styrelse och vd i medlemskapet för ideella organisationer. Allt till en förmånlig avgift.

➜ Ansök om medlemskap.

Du tjänar på ett medlemskap

Att bli medlem i Fremia kan till och med bli mer prisvärt för dig, än att fortsätta som icke medlem. Hur är det möjligt? Jo, eftersom du redan har tagit den stora kostnaden för dina medarbetares villkor och försäkringar genom avtalet med Unionen. 

Vårt medlemskap ger dig försäkringar på köpet, och tillgång till arbetsrättslig rådgivning, stöd vid förhandlingar och tvister. Det gör att du slipper betala dyra konsultarvorden på stan för samma tjänster, om det uppstår kniviga situationer i verksamheten. 

Det här ingår i medlemskapet

 1. Kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället.

  Tjänstemän inom civilsamhället är vårt flaggskeppsavtal. Nästan 2 000 ideella organisationer omfattas av avtalet, med villkor som är skräddarsydda för civilsamhället. Bra va?

 2. Ett komplett försäkringspaket för dina anställda

  Som medlem i Fremia omfattas dina anställda av omställningsstöd, kollektivavtalade pensioner och försäkringar, till långt under marknadspris för dig som arbetsgivare.

 3. Försäkringar för ideella organisationer

  Förutom de kollektivavtalade försäkringarna ingår ansvarsförsäkring för vd och styrelse, samt en volontärförsäkring i medlemskapet för ideella organisationer.  

 4. Blanketter, checklistor och avtalsmallar

  På fremia.se får du en komplett verktygslåda med praktiskt stöd för varje situation. Logga in och ta del av anpassade blanketter, checklistor och mallar som gör det lätt att göra rätt.

 5. Senaste nytt direkt i din inkorg

  Vi ser till att du som arbetsgivare alltid får tillgång till information om viktiga förändringar, lagar och regler som påverkar dig och din verksamhet. 

 6. Råd, stöd och arbetsrättslig expertis

  För alla kniviga situationer som kan uppstå i arbetslivet har du tillgång till ett bollplank. Du får personlig rådgivning för mer komplexa frågor och har direktlina till vår Arbetsgivarjour när det är bråttom.

 7. Skräddarsydda utbildningar och nätverk.

  Med vårt uppskattade utbud av utbildningar och nätverk kan du utvecklas som arbetsgivare och bli tryggare när du ska fatta viktiga beslut för verksamheten.

 8. Påverka ditt kollektivavtal

  Som medlem får du inflytande. Exempelvis genom möjligheten att påverka kollektivavtalets utformning inför avtalsförhandlingar.

 9. En röst i debatten

  Vi jobbar hårt för att påverka förutsättningarna för civilsamhället genom vårt intressepolitiska arbete. 

Vi hjälper dig att bli medlem

Majid Saliba

Titel
Rådgivare/förhandlare ideella organisationer
Telefonnummer
08-702 54 17
E-postadress

Johan Falk

Titel
Rådgivare/förhandlare ideella organisationer
Telefonnummer
08-702 54 50
E-postadress
Uppdaterad
för 4 månader sen

Relaterat innehåll