Fremia satsar inom idéburen välfärd

Fremia befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och förstärker nu organisationen inom idéburen välfärd med rekryteringen av Karin Liljeblad som senior branschexpert. Syftet är att leverera mer medlemsnytta och förbättra förutsättningarna för idéburna aktörer i den svenska välfärden.

Fremia, Sveriges nyaste och största oberoende arbetsgivarförening, fortsätter att växa. Karin Liljeblad ansluter i en ny roll som ansvarig för intressepolitik inom idéburen välfärd, med särskilt fokus på vård och omsorg. Hennes titel blir senior branschexpert.

– Jag är oerhört glad och stolt över att tillträda denna nya tjänst och bli en del av Fremia. Det är verkligen angeläget att öka förståelsen för vad de idéburna verksamheterna bidrar med, och påverka villkor och förutsättningar i en positiv riktning för hela sektorn, säger Karin Liljeblad.

Karin Liljeblad kommer närmast från en roll som näringspolitisk expert hos Vårdföretagarna med inriktning på sjukvård. Innan dess har hon bland annat varit politiskt sakkunnig på socialdepartementet och utbildningsdepartementet. Tidigare i år tog hon plats på listan över vårdens mäktigaste som tidningen Dagens Medicin står bakom.

– Vi har ett uttalat mål att stärka förutsättningarna för den idéburna sektorn i Sverige och rekryteringen av Karin är ett viktigt steg i det arbetet. Vi är mycket glada över att hon börjar hos oss, hennes djupa kunskaper kommer att stärka vår position som påverkansorganisation och innebära omedelbar medlemsnytta, säger Petter skogar, vd för Fremia.

För ytterligare information kontakta:
Petter Skogar, vd Fremia, 08 702 54 10, petter.skogar@fremia.se
Karin Liljeblad, senior branschexpert, Fremia, 08 702 54 92, karin.liljeblad@fremia.se

Visa på Mynewsdesk