Almedalen vill ha fler röster från civilsamhället

Civilsamhällesarenan arrangeras för tredje året i rad under Almedalsveckan. Samtidigt är det svårt för många mindre organisationer att medverka i Almedalen. Arrangörerna bakom veckan vill gärna se fler ideella organisationer i programmet och bjuder på medverkan inom ramen för Alla röster ska höras.

Under parollen Alla röster ska höras vill Almedalsveckan locka till sig fler ideella organisationer som annars har svårt att komma till tals under veckan.

Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan.

– Vi vill skapa förutsättningar för alla inom civilsamhället, som vill vara med och utveckla vårt samhälle, att få sina röster hörda Almedalen. Hindret ska inte vara kostnaden för att anordna evenemang. Därför erbjuder vi ideella organisationer, som inte tidigare har varit arrangörer under Almedalsveckan, att genomföra evenemang utan kostnad för teknik och scen. Vi vill få fler röster att höras i Almedalen, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan.

Ansökan till Alla röster ska höras är öppen till 10 mars.

Fremia i Almedalen

Fremia är på plats under Almedalsveckan, som medarrangör till Civilsamhällesarenan. Vi har flera representanter på plats under veckan, som även gärna medverkar i andra arrangemang inom frågor som rör exempelvis arbetsgivare, civilsamhället, idéburen sektor, välfärd och personlig assistans. Kontakta jonas.gustafsson@fremia.se för mer information.

Relaterad information

Uppdaterad
för 1 månader sen