Riksdagspolitiker besökte Fremiamedlemmen Skyddsvärnet

Fremias medlem Skyddsvärnet anno 1910, besöktes nyligen av Jonny Cato, riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Centerpartiet. Besöket inleddes i Spånga på en av landets största secondhandbutiker och avslutades i Bromma på ett halvvägshus.

Att hålla möten på plats i verksamheten är ett bra sätt att skapa ökad förståelse och engagemang bland politiker. Vid ett mycket uppskattat sådant möte fick politiker från Centerpartiet möjlighet att träffa medarbetare på Skyddsvärnet Anno 1910 och lära sig mer om arbetsträning, förstärkt arbetsträning, offentligt skyddade anställningar, utslussningsarbete och boendeproblematiker. Tomas Fröberg och hans kollegor berättade mer om Skyddsvärnets secondhandverksamhet.

Besöket fortsatte på ett halvvägshus, en utslussningsåtgärd inom kriminalvården. Verksamheten ger stöd till eget boende och möjligheter till arbete, praktik eller studier. Syftet är att öka möjligheterna att komma tillbaka i samhället. Ett halvvägshus har personal dygnet runt och följer strikta regler. Den som bryter mot reglerna riskerar att snabbt åka tillbaka till fängelset.

Berätta om er verksamhet

– Jag vill gärna uppmana alla våra medlemmar att ta chansen och bjuda in riksdagsledamöter, kommunpolitiker eller andra beslutsfattare till ett studiebesök. Det är uppskattat av politiker och en möjlighet för er att berätta om verksamheten och vilka förutsättningar ni behöver för att kunna bedriva den på bästa sätt, säger Patrik Schröder, civilsamhällessamordnare på Fremia.

Representanter från Centerpartiet besökte Skyddsvärnet
På bilden från höger: Patrik Schröder, Fremia, Emma Norlin, Skyddsvärnet secondhand, Sandra Bergendorff, sakkunnig arbetsmarknad/integration, Centerpartiet, Maximillian Berg Molin, juridisk sakkunnig Centerpartiet, Jonny Cato, talesperson för Centerpartiet i arbetsmarknads- och integrationsfrågor, Thomas Fröberg, enhetschef Skyddsvärnet Secondhand.