Civilsamhällesarenan tillbaka i Almedalen

Civilsamhällesarenan återkommer under Almedalsveckan 2023. I år hålls arenan torsdag 29 juni–fredag 30 juni. Fremia står bakom arrangemanget, tillsammans med myndigheten MUCF och nio aktörer inom civilsamhället.


Civilsamhällesarenan Almedalen 2023 kickoff
Planeringen inför Civilsamhällesarenan 2023 är i full gång. På bilden Charlotte Rydh, Giva Sverige, och Patrik Schröder, Fremia, under det första planeringsmötet.

Initiativet Civilsamhällesarenan lanserades under förra årets Almedalsvecka, och återkommer i år. Tanken är att sätta civilsamhällets engagemang och de stora samhällsfrågorna i fokus.

– Vi tycker själva att Civilsamhällesarenan förra året blev väldigt lyckad. Med det sagt, är ambitionen självklart att arrangemanget ska bli ännu bättre nu i sommar. Helt klart är i alla fall att det inte finns någon brist på ämnen att diskutera, och att behovet av ett starkt och vitalt civilsamhälle är större än någonsin, säger Patrik Schröder, civilsamhällessamordnare på Fremia.

Även i år håller Civilsamhällesarenan till i Hörsalen i Donnerska huset, som ligger på Donners plats mitt i centrala Visby. Det går även bra att följa hela arrangemanget via webbsändning.

Civilsamhällesarenan 2023 arrangeras av: Civos, Famna, Forum, Fremia, Giva Sverige, Ideell Arena, LSU, MUCF, NOD, Studieförbunden i samverkan och Volontärbyrån.

Nya möjligheter att medverka i Almedalen

I år satsar arrangörerna bakom Almedalsveckan på att fler ska få komma till tals. Därför skapas en scen för evenemang som arrangeras av organisationer som vanligtvis inte har möjlighet att delta under veckan. Alla är välkomna att ansöka om att medverka. Sista anmälningsdag är 12 mars. Mer information på Almedalsveckans webbplats.

Almedalsveckan 2023 äger rum vecka 26, tisdag 27 juni till och med lördag 1 juli.