Jonas Gustafsson förstärker kommunikationsavdelningen på Fremia

Fremia växer inom kommunikation och välkomnar Jonas Gustafsson som redaktör. Jonas kommer att arbeta med långsiktigt opinionsarbete. Han kommer närmast från branchorganisationen Energigas Sverige.

– Jag har alltid varit intresserad av arbetsmarknadsfrågor och har skrivit om området i min tidigare roll som journalist. Jag känner mig också hemtam bland de organisationer som är medlemmar i Fremia och kan relatera till det engagemang som driver dem. Utöver det lockades jag av att Fremia är inne i en expansiv fas med många spännande utvecklingsprojekt. En av mina starkaste drivkrafter är att lära mig nya saker, och det ser jag verkligen fram emot att göra på Fremia, säger Jonas.

Stärka förutsättningarna för medlemmarna och hela den idéburna sektorn

 – Jag kommer framför allt att ansvara för opinionsbildning och redaktionellt innehåll, både strategiskt och operativt. Min ambition är att Fremia, tillsammans med andra aktörer inom kooperationen och civilsamhället, ska tydliggöra och sprida kunskap om den avgörande roll som den tredje sektorn spelar i samhället – till politiker, beslutsfattare och andra relevanta målgrupper. Syftet i min roll är att stärka förutsättningarna för våra medlemmar och hela den idéburna sektorn, säger Jonas.

Hur skulle du beskriva dina kollegor?

– Trevliga, hjälpsamma, engagerade och otroligt kompetenta. Jag ser verkligen fram emot att lära känna alla bättre och att samarbeta tillsammans, avslutar Jonas.

Foto: Dan Coleman