Digitala nätverksträffar

Fremia personlig assistans bjuder in till kostnadsfria digitala nätverksträffar inom fem olika områden, exklusivt för medlemmar. Nätverksträffarna berör aktuella områden för alla verksamheter. Varje datum har olika teman så var noga med vilket datum du väljer vid anmälan.

Tema: Löneadministratörer

I en så personaltät bransch som personlig assistans där omkring 90 % av omsättningen går till löner-lönebikostnader är det viktigt att man hänger med. Nätverksträffen för löneadministratörer är en perfekt plattform för kunskap och erfarenhetsutbyte. Där kan du få och dela med dig av kunskaper som inte går att få på en vanlig kurs. Missa inte chansen att bredda dina kontakter med sakkunniga!

Datum och tid: 4/12 kl. 10.00 -12.00

Moderator: Jessica Molin jessica.molin@assistansibalans.se

Tema: Ekonomi

Vi behöver en trygg ekonomi för en väl fungerande verksamhet. Finns det någonting du kan bli bättre på? I ekonomiforumet kan du uppdatera dig över den rådande situationen och få inspiration till bättre och effektivare arbetssätt.

Datum och tid: 3/9 och 6/11 kl.10.00-12.00

Moderator: Anders Persson, anders@sydassistans.se

Tema: HR

I en personaltät bransch tar HR-frågor aldrig slut. Det finns många kloka och kompetenta kollegor inom Fremia Bransch personlig assistans. Här är ett gyllene tillfälle att kunna träffa och bolla problem eller funderingar med varandra.

Datum och tid: 4/9 och 7/11 kl.10.00–12.00

Moderator: Karin Boskovic, karin@konsensus-assistans.se

Tema: vd/verksamhetsledning

Att vara i ledande ställning innebär stora krav och mycket ansvar. I det här forumet kan du som har verksamhetsledande roll lyfta verksamhetsövergripande frågor och andra utmaningar du ställs inför, med andra i liknande positioner. Bolla erfarenheter, och få tips och idéer som du kan ha nytta av i ditt arbete.

Datum och tid: 10/10 och 3/12 kl. 10.00–12.00

Moderator: Mira Johnsson, mira.jonsson@a-assistans.se

Tema: Assistansjuridik

På de här träffarna diskuterar vi frågor som exempelvis behovsbedömningar och Försäkringskassans tillämpning av LSS och SFB. Och du, du behöver inte titulera dig som jurist för att vara med, vi fokuserar på själva frågan!

Datum och tid: 9/10 kl. 10.00-12.00 och 11/12 kl. 13.00–15.00

Moderator: Jessica Molin jessica.molin@assistansibalans.se (9/10)

Karin Boskovic karin@konsensus-assistans.se (11/12)

Tema: Egna arbetsgivare

Här får du som är egen arbetsgivare inom personlig assistans träffa andra egna arbetsgivare. Vi delar erfarenheter och stöttar varandra utifrån de specifika situationer och frågor som uppstår när man är egen arbetsgivare. Kom med i nätverket och bidra till att vi alla får mer kunskap, erfarenhet och möjlighet att utveckla den personliga assistansen.

Datum och tid: 11/9 och 13/11 kl.10.00-12.00

Moderator:

Christoffer Egelin christoffer@egelin.se

Om nätverksträffarna

Det krävs aktivt deltagande av samtliga som deltar på en nätverksträff för att syftet med träffen ska uppfyllas. Det innebär både att du i förväg skickar in möjliga diskussionsämnen till den ansvariga moderatorn, och att du under träffen delar med dig av dina erfarenheter och reflektioner. Alla har något att bidra med, det råkar bara vara olika saker man har med sig som ny i branschen.

Nätverksmötena ersätter inte Fremias ordinarie rådgivning utan syftar till erfarenhetsutbyte, och nya kontakter, medlemmar emellan. Någon av våra ansvariga rådgivare kommer också vara med vid dessa tillfällen.

Vänta inte med din anmälan till nätverksträffen som du är intresserad av! Det är begränsat antal deltagare, 20 personer per tillfälle.

Detaljer
Kurstyp
Seminarie - Gratis, Digital
Målgrupp
Medlemmar inom bransch personlig assistans
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation. Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl. Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.