Nu gör vi antikorruptionsarbetet enklare

29 november - Fremia med samarbetspartners lanserar Antikorruptionsskolan

För att underlätta kompetensutvecklingen och förebygga korruption inom vård, omsorg och personlig assistans lanserar vi 29 november Antikorruptionsskolan, en digital och kostnadsfri utbildning.

Hur gör du egentligen om en brukare erbjuder dig en trisslott? Om du skrivs in i ett testamente eller erbjuds en sommarstuga av en patient?

Du med personalansvar kanske inte ställs inför den typen av korruptionsrisker, men för de medarbetare som kan hamna i en svår sits är det viktigt att känna trygghet i hur de ska agera. För dig som arbetsgivare är det viktigt med förebyggande och kunskapshöjande insatser för att stötta medarbetare i hantering av svåra situationer.

För att underlätta kompetensutvecklingen och förebygga korruption inom vård, omsorg och personlig assistans lanseras Antikorruptionsskolan; en kostnadsfri, digital utbildning där medarbetare lär sig om korruption, korruptionsrisker och varför det är viktigt att förebygga förekomsten av korruption inom branschen.

Fremia, Institutet Mot Mutor (IMM), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Vårdföretagarna bjuder in till ett lanseringsseminarium för Antikorruptionsskolan. Under eftermiddagen kommer ni få möta representanter från de parter som tillsammans utgör Överenskommelsen inom vård, omsorg och personlig assistans. Dessutom kommer vi beröra verksamheter och dess verklighet i arbetet mot korruption. Lanseringsseminariet är ett hybridevent.

Praktisk information

När: 29 november, klockan 14.00–16.00
Var: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm, och digitalt.
Anmälan: http://simplesignup.se/event/210233-oeverenskommelse-nu-goer-vi-antikorruptionsarbetet-enklare

Medverkande

Antje Dedering, förbundsdirektör, Vårdföretagarna
Åsa Furén-Thulin, sektionschef socialtjänsten, avdelningen för vård och omsorg, Sveriges Kommuner och Regioner
Dan Nilsson, tillstånds- och tillsynschef, Humana
Petter Skogar, vd, vid Fremia.

Seminariet leds av Parul Sharma, tf generalsekreterare vid Institutet Mot Mutor.