Johan Falk förstärker Fremias förhandlarteam

Fremia växer och välkomnar Johan Falk som ny rådgivare och förhandlare. Med 18 års erfarenhet från partsvärlden i bagaget, blir uppdraget på Fremia att särskilt stötta arbetsgivarna inom civilsamhället.

Välkommen Johan, hur kom det sig att du sökte dig till Fremia?

 Det finns fler skäl, men en av anledningarna var att jag vill vara med och bygga förutsättningar för en del av samhället som skapar samhällsnytta.

Var kommer du senast ifrån?

 Närmast kommer jag från Unionen, där jag var central ombudsman på industrisektionen. Jag har jobbat inom partsvärlden under de senaste 18 åren, med allt från att stötta lokala parter i deras arbete till att förhandla olika branschers centrala kollektivavtal. För mig har det blivit lite av varje, från försäkringsbranschen, statlig sektor och tjänstesektorn till bemanningsbranschen, friskolor och nu senast inom industrin.

Vad innebär din roll som rådgivare och förhandlare?

 Den innebär dels att jag ska teckna avtal som ger trygghet och stabilitet och dels att fungera som bollplank till Fremias medlemmar i arbetsgivarfrågor. Jag kommer särskilt att stötta våra medlemmar inom civilsamhället. Min förhoppning är att kunna bidra till att det känns lite lättare och mer överskådligt att hantera arbetsgivarrollen.

Hur skulle du beskriva Fremia som arbetsplats?

 Att det är inspirerande och roligt. Jag ställs inför nya frågor och frågorna ställs i en ny kontext, som innebär att jag får tänka till och tänka om. Jag får sätta mina invanda föreställningar på prov, det är både roligt och utmanande samtidigt.