Fremia har genomslag i debatten

2023 undertecknade företrädare för Fremia ett tjugotal debattartiklar. Flera av dem fick bra genomslag med många publiceringar, och några tog sig upp på årstopplistor över de mest lästa artiklarna.

Tillsammans med tio organisationer i funktionsrättsrörelsen undertecknade Fremia förra året flera debattartiklar inom kampanjen Rimliga villkor. En av dem publicerades i ett 40-tal lokaltidningar över hela Sverige, bland annat i Barometern. En annan debattartikel med rubriken ”Rätten till personlig assistans är akut hotad” publicerades i Svenska dagbladet.

Fremias debattartikel om att idéburna och kooperativa verksamheter i välfärden har hamnat i ett ohållbart läge blev en av Dagens Samhälles mest lästa under 2023. Vi återkom till ämnet i slutet på året med en artikel i Svenska dagbladet om hur lönemärket och de höga kostnadsökningarna slår mot våra medlemmar som inte får sina ersättningar uppräknade i motsvarande grad.

Fremia var även undertecknare av två artiklar som hamnade bland Altingets mest lästa under 2023: en om att Arbetsförmedlingen sviker de långtidsarbetslösa, och en om att internmomsen måste avskaffas.