Majid Saliba ny rådgivare och förhandlare

Fremia växer och välkomnar Majid Saliba som ny rådgivare och förhandlare. Med sig har hon mångårig erfarenhet från partsvärlden och från arbete med antidiskrimineringsfrågor inom civilsamhället.

Välkommen Majid, hur kom det sig att du sökte dig till Fremia?

 För att Fremia är en spännande organisation vars värderingar jag står bakom. Vi har många viktiga medlemsorganisationer, som jag ser fram emot att stötta i arbetsgivarfrågor framöver. Dessutom tyckte jag att rollen som både rådgivare och förhandlare var lockande, jag tror kombinationen är positiv.

Var kommer du senast ifrån?

 Jag kommer senast från fackförbundet Unionen, där var jag ombudsman och dessförinnan rådgivare. Före Unionen låg mitt fokus på antidiskrimineringsfrågor, som jag arbetade med på olika byråer. Bland annat hos Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr som Sensus är huvudman för.

Vad innebär din roll som rådgivare och förhandlare?

– Min nya roll innebär att jag stöttar Fremias medlemmar i olika arbetsrättsliga frågor och vid behov i tvister. Jag kommer också att hålla utbildningar inom arbetsrätt. Utöver det försöker jag ständigt hålla mig uppdaterad på det arbetsrättsliga området.

Hur skulle du beskriva Fremia som arbetsplats?

 Det jag slås av är hur prestigelöst det är på Fremia, men också av den enorma kompetens som finns i verksamheten.