Hylla de ideella krafterna på Frivilligdagen

Nominera till Årets initiativ och Årets volontär

I Sverige engagerar sig varannan person ideellt i någon av landets fler än 250 000 ideella organisationer. Det firas under Frivilligdagen som arrangeras 5 december varje år av Forum och Volontärbyrån. Fremia är samarbetspartner.

Den 5 december firas Internationella Frivilligdagen. Dagen är instiftad av FN för att uppmärksamma det ideella engagemangets betydelse. I Sverige är det Forum och Volontärbyrån som håller i firandet.

I samband med Frivilligdagen uppmärksammas vikten av ett fritt och självständigt civilsamhälle. I samband med Frivilligdagen hyllas det ideella engagemanget, genom att dela ut utmärkelserna Årets initiativ och Årets volontär.

Nominera till Årets initiativ 2023

Har er organisation tagit fram ett nytt koncept, en ny verksamhet eller en ny produkt som ni ser har fått (eller beräknas få) en samhällsförändrande effekt? Eller har ni kanske förändrat en redan befintlig verksamhet på ett innovativt sätt? Nu är chansen att nominera detta till utmärkelsen Årets initiativ 2023.

Juryn för Årets initiativ 2023 består av Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet, Silvia Kakembo, Arena Opinion, Therese Eriksson, Maskrosbarn, vinnaren av utmärkelsen 2022, Hannah Kroksson, Forum, samt representant från Fremia.

Nominera till Årets initiativ senast 22 oktober

Nominera till Årets volontär 2023

Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppmärksamma det ideella engagemanget och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige. Vinnaren koras på FN:s Internationella frivilligdag den 5 december.

Nominera en volontär i din organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året, det väljer du.

Nominera till Årets volontär senast 22 oktober

Frivilligdagen, Årets initiativ och Årets volontär 2023 genomförs med bidrag från Fremia och Stiftelsen Kungl. Patriotiska Sällskapets Understödsfond.