Fremia på plats när Sveriges stadsmissioner samlades

Lyfter rollen som arbetsgivare i välfärden

I dagarna samlades Sveriges stadsmissioner till utvecklingskonferens i Falköping. Fremia var på plats och bidrog med vår kompetens i arbetsgivarfrågor.

Allt fler idéburna organisationer väljer att bli medlemmar i Fremia. Det gör att vi som arbetsgivarorganisation tydligt kan företräda idéburna aktörer i dialogen med våra fackliga parter och bli en allt starkare och mer samlande röst i arbetet med att stärka förutsättningarna för den idéburna sektorn att växa i Sverige.

Bland de organisationer som under senare tid har blivit medlemmar hos Fremia finns Sveriges stadsmissioner. Det är vi glada och stolta över. Stadsmissionerna runt om i landet gör ovärderliga samhällsinsatser och når varje dag många människor som faller utanför våra offentliga trygghetssystem.

I dagarna har Sveriges stadsmissioner haft sin första årliga utvecklingskonferens där deras medlemmar, de lokala stadsmissionerna, samlades. Fremias rådgivare Per Gradén och pensions- och försäkringsexpert Fredrik Mandelin var på plats och bidrog med vår kompetens i en workshop om aktuella HR-frågor.

– Det är väldigt roligt att få möjlighet att vara med när Sveriges stadsmissioner samlas för att diskutera gemensamma utvecklingsfrågor. Som rådgivare och experter hos Fremia är det värdefullt att möta våra medlemmar i direkt dialog. Vi vill gärna hjälpa till och lyfta frågor som är viktiga för stadsmissionerna i deras roll som arbetsgivare i välfärden, säger Per Gradén och Fredrik Mandelin.