Ny rådgivare inom personlig assistans

Lars-Sture Johansson förstärker Fremia på rådgivarsidan.

Lars-Sture Johansson är ny förhandlare och rådgivare på Fremia, med uppdraget att stötta och utveckla arbetsgivarna inom personlig assistans.

Lars-Sture Johansson är ny på Fremia men en veteran inom partsvärlden. Han kommer senast från andra sidan förhandlingsbordet, från rollen som ombudsman på Kommunal, även där inom avtalsområdet personlig assistans.

Under sjutton års tid har han förhandlat centrala kollektivavtal och hanterat arbetsrättsliga ärenden från arbetstagarhållet, vilket är en klar tillgång i det nya uppdraget på Fremia.

Välkommen Lars-Sture! Varför du sökte dig till Fremia?

- Jag ville prova något nytt, att utföra mitt arbete och likartade uppgifter, men från ett annat synsätt. Samtidigt såg jag att Fremia sökte förhandlare och på den vägen är det.

Vad innebär din roll som rådgivare och förhandlare?

- Att leverera bästa möjliga rådgivning till de medlemmar som jag har ansvar för. Jag tycker att det är en tillgång att jag har den bakgrund jag har, som ombudsman, det blir en win-win situation att lägga till det fackliga perspektivet i min rådgivning,

Hur skulle du beskriva Fremia som arbetsplats?

- Mottagandet har varit toppen! Jag har träffat på många av mina nya kollegor på Fremia tidigare i förhandlingssituationer, det är en trygghet med flera bekanta ansikten. Anpassningen till de nya perspektiven har varit enkel, men alla nya digitala system som ska behärskas är just nu min största huvudvärk. Jag är i alla fall på rätt väg!