Jeanette Georgii-Gustafson ny rådgivare med fokus på kooperation och handel

Fremia växer och välkomnar Jeanette Georgii-Gustafson som ny rådgivare och förhandlare. Hennes fokus ligger på att ge stöd och service till arbetsgivarna inom kooperation och näringsliv, i första hand inom handeln.

Välkommen till Fremia, vart kommer du senast ifrån?

- Jag kommer direkt från KICKS, en kosmetikkedja inom Axel Johnson-koncernen. Där ansvarade jag bland annat för arbetsrätten och fungerade som ett internt stöd på området. Jag drev de lite ”knöligare” förhandlingarna, vilket jag tycker är riktigt roligt, och hade förmånen att ansvara för bolagets mångfalds- och inkluderingsarbete. Jag har även några år som Senior HR Business Partner på Coop i bagaget.

Vad innebär din roll som rådgivare?

- Det handlar till stor del om att bidra till det goda arbetsgivarskapet hos våra medlemsföretag- och organisationer. Jag vill vara ett bollplank, som ger trygghet och bidrar med min kunskap om lag och avtal för att arbetsgivaren lätt ska göra rätt. Jag kommer kunna ge ett annat, och kanske nytt, perspektiv på en tvist eller fråga, med målet att få till pragmatiska lösningar för båda parter. 

Hur skulle du beskriva Fremia som arbetsplats?

- Jag har fått ett superfint mottagande av ett gäng proffsiga och kunniga kollegor som verkligen delar med sig. Det är en genuin värme och välvilja i organisationen. Under min tid på Coop har jag själv samarbetat en del med dåvarande KFO, som nu är Fremia, och gillade redan då tillgängligheten och vänligheten. Nu när jag själv är anställd på Fremia ser jag fram emot att utbyta kunskaper och erfarenheter med mina nya kollegor och ta del av den massiva kunskapsbank som finns inom flera områden.