En historisk första stämma i Fremia

Oförändrade medlems- och serviceavgifter, fortsatt utveckling av medlemserbjudandet och en inspirationsföreläsning med författaren Sophie Nachemson-Ekwall, utifrån hennes nya bok Dags att bry sig – så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige. Det var vad den historiska första stämman i Fremia, som hölls digitalt torsdagen den 27 maj 2021, hade att bjuda på. Petra Pilawa, verksamhetschef på Svensk Kooperation var utsedd till ordförande och lotsade drygt 170 deltagare genom den omfattande dagordningen.

Förbättring och utveckling ska omfamna alla medlemmar​

Tack vare att vi bildat Fremia kan vi erbjuda ett utvecklat och bredare utbud av arbetsgivarservice än tidigare. Vi tecknar konkurrenskraftiga kollektivavtal och erbjuder tjänster och påverkansarbete som främjar tillväxt och utveckling. Fremias vd, Petter Skogar ser framför sig en organisation som omfamnar digitaliseringen för att effektivisera medlemsnyttan.

– Vi befinner oss i ett läge där fler medlemmar söker kontakt. Hantering av ett stort antal korttids- och permitteringsavtal samt en avtalsrörelse under hösten 2020 har lett till ett stort tryck på rådgivarna och verksamheten i stort vilket innebär att vi behöver utveckla den befintliga arbetsgivarservicen genom att omfamna digitaliseringen och utveckla vår digitala rådgivning. Fler ska kunna få svar tidigare.

Som underlag för utvecklingsarbetet skickades en medlemsundersökning till samtliga medlemmar ut i maj. Resultatet från undersökningen ligger till grund för utvecklad service och är ett kvitto på att det är medlemsbehoven som styr förändringsarbetet.

Stämma på distans. Årsstämman hölls digitalt.

Inspirationsföreläsning

Det inspirerande programmet fortsatte efter stämman med en föreläsning med författaren Sophie Nachemson-Ekwall utifrån hennes nya bok Dags att bry sig – så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige.

Sophie Nachemson-Ekwall menar att för att kunna lösa dagens komplexa samhällsutmaningar behövs ett helt nytt engagemang från samhällets tre sektorer. Den idéburna eller tredje sektorn, med dess blandning av organisationer, erbjuder en uppsjö av möjligheter för en samhällsutveckling som är socialt hållbar, inkluderande och innovativ. I formandet av vad som beskrivs som ett förnyat samhällskontrakt i välfärden kan den tredje sektorn spela en ny roll som jämbördig part vid sidan av näringslivet och den offentliga sektorn.

Uppdaterad
för 2 månader sen