Anna-Carin ska förenkla och förbättra användarupplevelsen

Anna-Carin Carnebro är nytillträdd som webbansvarig på Fremia. Hon kommer närmast från en roll som webbsamordnare och produktägare på Skolverket.

– Min roll som webbansvarig på Fremia innebär att jag har ett särskilt ansvar och den roliga utmaningen, att utveckla webben och digitala tjänster, ja, hela ekosystemet som webben är en del av. Självklart gör jag det inte ensam, det är ett teamarbete och mycket spännande är redan i gång och kommer att ske framöver, säger Anna-Carin Carnebro.

Utvecklad arbetsgivarservice

– På Fremia finns ett övergripande mål om en ständigt utvecklad arbetsgivarservice och eftersom det har stor bäring på de digitala kanalerna är det ett väldigt roligt läge att komma in i. Fremia som organisation är nytänkande och utvecklingsorienterad, så jag har liksom kommit i gång springandes i de initiativ som finns – och ser verkligen fram emot att fortsätta, säger Anna-Carin.

Helheltsbilden i fokus

– För mig är det viktigt att arbeta användar- och behovsdrivet eftersom användarna är de som sitter på svaren. Det är de som ska använda våra tjänster och kanaler. En stor del av min roll handlar om att samla in våra medlemmars, andra intressenters och även mina kollegors behov och översätta dem till lösningar, som är enkla att använda och ger mycket effekt. Oftast handlar det om digitala lösningar men det är minst lika viktigt att se hela kedjan och göra förbättringar där det behövs, säger Anna-Carin.

”Helhetsbilden är viktig, att bara göra en del av användarupplevelsen bra räcker inte. Det viktiga är att vi uppfyller ett behov och gör något enklare eller bättre. Vi löser det, helt enkelt.”

När är jobbet som roligast?

– När vi gör bra saker tillsammans! Och när saker fungerar, när vi lyckas göra en helt smärtfri upplevelse av en tjänst. När man inte ens funderar över hur en webbtjänst fungerar, utan bara lyckas göra det man vill, det är ett gott betyg, förklarar Anna-Carin.

Anna-Carin fortsätter: 

– Jobbet är också väldigt roligt när jag blir lite utmanad i mina tankar och idéer av användare, kollegor och samarbetspartners. Det är sällan en persons idé håller hela vägen, den berikas av att bearbetas av fler. I rollen som webbansvarig blir man aldrig fullärd. Och så gillar jag att ha kollegor som man kan skratta med också. Vem gör inte det?

Medlemmarnas bästa i blickfånget

– Jag skulle beskriva Fremia som en varm, kompetent, engagerad och väldigt utvecklingsorienterad arbetsplats i några ord. Lite mer utvecklat: Alla som arbetar på Fremia har verkligen ett djupt engagemang för frågorna och medlemmarnas bästa för ögonen. Det besjälar verksamheten på ett väldigt fint sätt. Det som också är tydligt är att vi hjälps åt, utan någon prestige. Prestigelösheten och viljan att fråga om hjälp, innebär även att det inte finns någon rädsla för att misslyckas, och det skapar kreativitet i sig. Alla delar med sig av sin kunskap och vågar tänka nytt.

Som är ny känner mig både varmt välkomnad och lite efterlängtad. Det är en fin start och jag hoppas på att kunna leva upp till förväntningarna, avslutar Anna-Carin.

Foto: Dan Coleman