Frukostwebbinarium: Gränsdragningen mellan ideellt engagemang och lönearbete

Anställd, uppdragstagare eller frivilligarbetare?

De ideella insatserna är omfattande i Sverige och för många organisationer är det ideella engagemanget centralt. Vi möter allt fler organisationer som funderar på att arvodera sina ideella. I och med arvoderingen kan det finnas eller uppstå en osäkerhet kring i vilken kategori av anställd, uppdragstagare eller frivilligarbetare en persons insats räknas in.

Var går gränsen mellan arbetstagare, uppdragstagare och frivilligarbetare? Och vad gäller för styrelseledamoten i en förening eller för volontären i en frivillig­organisation?

Fremia och Volontärbyrån bjuder in dig, som i ditt dagliga arbete hanterar rekrytering av volontärer, till ett digitalt frukostseminarium där vi går igenom arbetstagarbegreppet och var gränsen går mellan att vara organisatör att ideellt engagemang till att ni går över och räknas som arbetsgivare. Vi kommer ge dig tips och råd för att hjälpa dig att navigera mellan gränsdragningarna i ämnet.

Du kommer på förhand kunna skicka in frågor eller ställa dem direkt under seminariet.

Webbinariet leds av Sven Rosqvist, Fremia och Johan Dahlén, Volontärbyrån.

Praktiskt om webbinariet

Tid: Torsdagen 2 maj klockan 9–11
Plats: Digitalt 
Målgrupp: Styrelseledamöter, medarbetare med arbetsgivaransvar samt medarbetare eller ideella som hanterar rekrytering av volontärer
Kostnad: Kostnadsfritt
Anmälan: Senast 30 april, via den här länken.

Avbokning

Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vill du överlåta din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl.

Uppdaterad
för 2 månader sen