Webbinarium – Styrelsen som arbetsgivare (Civilsamhället)

Många organisationer och föreningar inom Civilsamhället är medlemsstyrda där styrelsen väljs för att leda och representera organisationen. Att leda en organisation kräver även att styrelsen tar och axlar sitt ansvar som arbetsgivare.

Organisationer som bedriver verksamhet med anställda måste ha förståelse för rollen som arbetsgivare och vilka skyldigheter det bär med sig. Det kan handla om att anställa och arbetsleda arbetstagare, men även att avsluta anställningar och att vara ansvarig för arbetsmiljön.

I det här webbinariet får du som är styrelsemedlem viktiga kunskaper om regelverken som påverkar rollen som arbetsgivare. Vi kommer bland annat att gå genom följande frågor: Vem är arbetsgivaren i en medlemsstyrd organisation? Är det ordföranden som är arbetsgivare? Vem är arbetsgivare om det finns en verksamhetsledare i verksamheten?

Webbinariet är kostnadsfritt och riktas till dig som är styrelseledamot inom en civilsamhällesorganisation.

Kursledare: Henrik Ekstrand.

Praktisk information:

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan webbinariet ska äga rum.

Detaljer
Kurstyp
Seminarie - Gratis, Digital
Syfte
Syftet med webbinariet är att ge styrelsemedlemmar inom civilsamhället en inblick i arbetsgivaransvaret.
Målgrupp
Styrelseledamöter inom civilsamhället.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.