Arbetsrätt – Uppsägning personliga förhållanden i praktiken

När en anställd missköter sig riskerar det att skada verksamheten allvarligt. Därför är det viktigt att du som arbetsgivare agerar snabbt och på rätt sätt för att hantera situationen. Vi lär dig processen kring en eventuell uppsägning på grund av personliga förhållanden.

I den här utbildningen fördjupar du dig i de olika stegen som du som arbetsgivare måste följa för att hantera en uppsägning pga personliga förhållanden på rätt sätt.

Det kan finnas olika skäl till att en medarbetare missköter sig och även olika nivåer av misskötsamhet. Fremias experter reder ut hur du ska agera i olika situationer och var gränserna går för erinran, uppsägning och avsked.

Utbildningsledare:

-12/9 Veronica Johansson och Majid Saliba

-9/10 Terese Helin och Majid Saliba

Övrigt:

Utbildningen är på avancerad nivå och riktar sig till dig som har personalansvar, är chef eller arbetar inom HR – alla med arbetsgivaransvar. Grundläggande kunskaper om arbetsrätt är en förutsättning.

Tips! Har du väldigt lite eller inga kunskaper inom arbetsrätt kan du kika på våra utbildningar på grundläggande nivå, exempelvis Arbetsrätt - lär dig grunderna.

Praktisk information:

Utbildningen hålls digitalt via Teams. Den pågår i tre timmar med en kortare paus i mitten. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Utbildningen syftar till att ge en överblick av de olika stegen i processen kring en eventuell uppsägning på grund av personliga förhållanden, så att hen kan känna sig trygg i att hantera en sådan process utifrån lagen om anställningsskydd.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa och säga upp personal samt förhandla med facket.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper i arbetsrätt är ett krav.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.