Arbetsrätt - uppsägning pga personliga förhållanden i praktiken

Cecilia Westerlund och Terese Helin

"Vi reder ut erinran, uppsägning och avsked."

När en anställd missköter sig riskerar detta att allvarligt skada verksamheten. Därför är det viktigt att du som arbetsgivare agerar snabbt och på rätt sätt för att hantera situationen. Det kan finnas olika skäl till att en medarbetare missköter sig och olika nivåer av misskötsamhet - vi reder här tillsammans ut hur du ska agera i olika situationer och vart gränserna går för erinran, uppsägning och avsked.

Vi går igenom processen kring eventuell uppsägning på grund av personliga förhållanden. När ska jag lämna erinran? Av vilka skäl kan jag säga upp? Behöver jag förhandla?

Tre timmar digital utbildning via Teams. Vi kommer ha en kortare benesträckare mitt i. Vi uppmuntrar till frågor via chatten och interaktivitet under utbildningen.

Kursledare

21/9 My Salama Meiton och Cecilia Westerlund

29/11 Henrik Ekstrand och Rickard Levin

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Utbildningen syftar till att ge en överblick över processens olika steg, relevanta underlag och praktiska tips.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa, säga upp och förhandla med facket.
Förkunskaper
Deltagarna ska gärna ha de teoretiska grunderna i arbetsrätt, jämförbart med utbildningen "Arbetsrätt - det du behöver veta för att göra rätt!" där deltagarna går igenom MBL, LAS och FML.
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.