Ny som arbetsgivare

Som ny arbetsgivare behöver du känna till vilket ansvar du har. Vi introducerar dig till de viktigaste delarna i arbetsgivarskapet och hjälper dig att reda ut vad som ingår i arbetsgivarrollen. I den här utbildningen får du lära dig om kraven som finns på dig som arbetsgivare.

Har du nyss klivit in i rollen som arbetsgivare, eller har din organisation anställt sina första arbetstagare? Det kan finnas olika anledningar som leder till att du för första gången axlar rollen som arbetsgivare. För att lyckas behöver du lära dig en helt ny begreppsvärld och de regelverk som du har att förhålla dig till.

I den här utbildningen hjälper vi dig att möta allt det nya. Vi lär dig innebörden av de vanligaste begreppen som du kommer att komma i kontakt med och vägleder dig i vad du behöver tänka på framöver. Du kommer till exempel få svar på vad skillnaden är mellan arbetare och tjänstemän, vad arbetsledningsrätten innebär och vem som bär det yttersta arbetsgivaransvaret.

Utöver begreppsförståelse är det viktigt att du har koll på olika regelverk som påverkar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Tillsammans går vi igenom vilka som är de viktigaste och hur de påverkar dig.

Är du ny som arbetsgivare är du kanske också ny som kontaktperson på Fremia. Vi berättar om det stöd som du och andra arbetsgivare kan få av oss. Som medlem i Fremia har du alltid någon att vända dig till om du känner dig osäker på hur du ska agera.

Utbildningsledare: Majid Saliba och Nadia Larsson

Praktisk information:

Utbildningen hålls digitalt via Teams. Den pågår i tre timmar med en kortare paus i mitten.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Syftet med utbildningen är att du ska få en överblick av vad som är viktigt att tänka på som arbetsgivare. Fördjupa gärna dina kunskaper genom att även gå Arbetsrättsutbildning, lär dig grunderna alternativ Arbetsrätt inom [respektive verksamhetsområde] inklusive avtalsgenomgång hos oss.
Målgrupp
Utbildningen riktar sig till dig som är helt ny i din arbetsledande roll och/eller i ditt övergripande arbetsgivaransvar och inte har några, eller väldigt få erfarenheter av att vara arbetsgivare. Du har i din roll direkt ansvar över personal eller ett övergripande personalansvar. Har du redan erfarenhet av arbetsgivarrollen och vill lära dig mer eller uppdatera dina kunskaper om grunderna i arbetsrätten rekommenderar vi att du anmäler dig till Arbetsrättsutbildning, lär dig grunderna alternativ Arbetsrätt inom [respektive verksamhetsområde] inklusive avtalsgenomgång i stället.
Förkunskaper
Inga, utbildningen är av grundläggande karaktär.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.