Avtalsgenomgång för cirkelledare och övriga ledare/lärare

Avtalsgenomgången är en introduktion i kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare. Vi fördjupar oss i kollektivavtalets centrala delar och det du som arbetsgivare behöver vara extra uppmärksam på i tillämpningen av kollektivavtalet.

Arbetsrätt handlar om villkor och förhållanden mellan arbetsgivare och arbetstagare. En stor del av dessa villkor regleras i kollektivavtal. Att känna till det avtal som din verksamhet omfattas av underlättar för dig i arbetsgivarlivet och minskar risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

I den här utbildningen går vi igenom de väsentliga delarna i kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare och hur dessa förhåller sig till övrig lagstiftning.

Utbildningen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper och erfarenhet av det arbetsrättsliga området men vill fördjupa dina kunskaper om kollektivavtalet. Du får lära dig om arbetsgivarens ansvar för personalen avseende allmänna anställningsvillkor, anställning och uppsägning. Efter utbildningen bör du ha fått de kunskaper du behöver för att känna dig trygg i vilka regler du ska följa och hur du ska tillämpa kollektivavtalet.

Övrigt:

Utbildningen är på avancerad nivå och riktar sig till dig som har personalansvar, är chef eller arbetar inom HR. Du som deltar ska ha grundläggande kunskaper inom arbetsrätt.

Utbildningsledare: Karin Malmström och Gunnar Järsjö

Praktisk information:

Utbildningen är tre timmar med en kortare paus i mitten och hålls digitalt via Teams. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Att få dig att känna dig trygg i rollen som arbetsgivare genom att förse dig med goda kunskaper och en överblick av de viktigaste reglerna inom kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare samt hur det tillämpas.
Målgrupp
Arbetsgivare som omfattas av kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper i arbetsrätt.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.