Avtalskurs för Cirkelledare och övriga ledare/lärare

Avtalskursen är en introduktion till arbetsrätten med utgångspunkt i kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare. Du får en grundläggande uppfattning om arbetsrättens centrala delar och kollektivavtalet. Vi ägnar också tid till att gå igenom det som du som arbetsgivare behöver vara extra uppmärksam på i tillämpningen av kollektivavtalet.

Arbetsrätt handlar om villkor och förhållanden mellan arbetsgivare och arbetstagare. En stor del av dessa villkor regleras i kollektivavtal. Att känna till det avtal som din verksamhet omfattas av tillsammans med de centrala delarna i arbetsrätten underlättar i arbetsgivarlivet. Det minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

I den här utbildningen går vi igenom de väsentliga delarna i kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare och hur dessa förhåller sig till övrig lagstiftning.

Kursen riktar sig till dig som inte har eller bara har lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området och kollektivavtalet. Du får lära dig om arbetsgivarens ansvar för personalen avseende lagar, allmänna anställningsvillkor, anställning och uppsägning. Efter kursen bör du ha fått de kunskaper du behöver för att känna dig trygg i hur du ska tillämpa kollektivavtalet.

Kursledare: Karin Malmström och Gunnar Järsjö

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Syftet med utbildningen är att ge dig som arbetsgivare goda grundkunskaper och en överblick över de viktigaste reglerna inom kollektivavtalet och arbetsrätten.
Målgrupp
Avtalskursen riktar sig till dig som är arbetsgivare och som är bunden av kollektivavtalet Cirkelledare och övriga ledare/lärare. Utbildningen riktar sig till dig som inte har, eller bara har lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området och kollektivavtalet. Medlemskap i Fremia är ett krav.
Förkunskaper
Inga, kursen är av grundläggande karaktär.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.