Avtalskurs för Tjänstemän inom civilsamhället

Arbetsrätt handlar om villkor och förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare och regleras främst genom lagstiftning, kollektivavtal och enskilda anställningsavtal. Kursen är en introduktion i arbetsrätt och vänder sig till dig som är arbetsgivare och har kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället.

Arbetsrätten reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Området regleras främst genom lagstiftning, kollektivavtal och enskilda anställningsavtal. Att ha grundläggande kunskaper i arbetsrätt underlättar arbetsgivarlivet. Kunskapen minskar också risken att göra fel som kan leda till onödiga tvister och kostnader.

Denna grundkurs i arbetsrätt vänder sig till arbetsgivare som är bundna av kollektivavtalet Tjänstemän inom civilsamhället och är en introduktion till arbetsrätten och kollektivavtalet. Kursen riktar sig till dig som sitter i styrelsen eller är anställd med arbetsgivaransvar, men som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området. Några av de mest grundläggande delarna som vi tar upp i utbildningen är tillämpliga lagstiftningar, allmänna anställningsvillkor, anställning och uppsägning samt hur kontakterna med facket bör fungera. Vi går även igenom kollektivavtal

Kursledare

7/2 Veronica Johansson och My Salama Meiton

5/6 Veronica Johansson och Rickard Levin

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Syftet med utbildningen är att ge dig som deltagare och arbetsgivare goda grundkunskaper och en överblick över de viktigaste reglerna inom arbetsrätten och kollektivavtalet.
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som sitter i styrelsen eller är anställd med arbetsgivaransvar, men som inte har någon eller bara lite erfarenhet av det arbetsrättsliga området.
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.