Arbetsrätt - att anställa rätt!

Dags att anställa ny personal? Som arbetsgivare har stora möjligheter att fritt välja vem som ska anställas och vilka krav som ska uppfyllas. Men det finns också begränsningar. Vi går igenom vad du bör tänka på inför en nyanställning.

En anställning utgör oftast en stor investering för arbetsgivaren såväl ekonomiskt som socialt. Vi guidar dig i reglerna kring anställning så att du kan undvika dyrköpta lärdomar i samband med rekrytering.

Fremias experter går igenom en rad frågeställningar som aktualiseras i samband med nyrekrytering. Du får till exempel svar på hur du som arbetsgivare bör agera under rekryteringen gällande utdrag ur brottsregister, diskriminering och facklig medverkan. Du får också en god inblick i regelverken kring anställning och avtalsförfarande.

Övrigt:

Utbildningen är på avancerad nivå och riktar sig till dig som har personalansvar, är chef eller arbetar inom HR. Du som deltar ska ha grundläggande kunskaper inom arbetsrätt.

Tips! Har du väldigt lite eller inga kunskaper inom arbetsrätt kan du kika på våra utbildningar på grundläggande nivå, exempelvis Arbetsrätt - lär dig grunderna.

Utbildningsledare: Carina Ekblad Wendel

Praktisk information:

Utbildningen hålls digitalt via Teams. Den pågår i tre timmar med en kortare paus i mitten. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Deltagarna ska efter utbildningen känna till vad som reglerar arbetsgivarens anställningsrätt samt vad som begränsar den fria anställningsrätten och känna sig trygg i att genomföra anställningsprocesser på rätt sätt utifrån lagar och regler.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa och förhandla med facket.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper inom arbetsrätt.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.