Arbetsmiljö - Vägledning vid hat och hot

Allt fler som är verksamma i civilsamhället drabbas av hat och hot. Som arbetsgivare behöver du kunna hantera även dessa situationer. Med avstamp i det systematiska arbetsmiljöarbetet går vi igenom hur du kan agera för att förebygga risker och hantera hat och hot som riktas mot din verksamhet.

Arbetsmiljöarbetet innefattar många olika delar, med utgångspunkt i frågor som bidrar till att alla kan ha det bra på jobbet. I den här utbildningen fördjupar vi oss i hur du som arbetsgivare praktiskt hanterar hat och hot som riktas mot din verksamhet och anställda.

Tillsammans går vi igenom hur du kan hantera hat och hot utifrån metoden systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). I det lyfts även den organisatoriska och sociala arbetsmiljön in. Med arbetsmiljölagstiftningen som grund tittar vi på hur du i praktiken ska göra för att undersöka, göra riskbedömningar och därefter åtgärda situationer där hat och hot förekommer.

Vi går också igenom det vägledande material som Fremia särskilt har tagit fram som stöd för arbetsgivare om verksamheten drabbas av hat och hot.

Utbildningen riktar sig till dig som är styrelseledamot, har personalansvar, är chef eller arbetar inom HR i en civilsamhällesorganisation. Utbildningen förutsätter att du som deltar har grundläggande kunskaper om arbetsmiljö.

Utbildningsledare: Patrik Schröder och Nadia Larsson.

Praktisk information:

Utbildningen hålls digitalt via Teams. Den pågår i tre timmar med en kortare paus i mitten. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Fördjupa dina kunskaper i arbetsmiljöarbete med fokus på hantering av hat och hot. Utbildningen ger dig som arbetsgivare och chef praktisk handledning och konkreta verktyg som du kan använda om din verksamhet och anställda drabbas av hat och hot.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, ledare, HR och arbetsmiljöansvariga inom alla branscher som har grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö. Utbildningen är avsedd för alla typer av verksamheter oavsett storlek.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper om arbetsmiljö, arbetsmiljölagstiftningen och dess syfte. Det är en fördel om du tidigare har genomgått Fremias utbildning i arbetsmiljö på grundläggande nivå.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.