Steg för steg-guider för vanliga situationer

Känn dig tryggare och kunnigare med Så gör du i praktiken-guider

Nu finns handfasta webbguider som både förklarar och leder dig igenom olika arbetsrättsliga uppgifter och processer. Situationer som är vanliga för arbetsgivare, men där det är lätt att känna sig osäker.

Porträtt Nadia Larsson mot tegelvägg

Nadia Larsson, utbildningsansvarig på Fremia.

Just när det gäller arbetsrätt är det dessutom viktigt att det blir rätt, eftersom misstag kan bli kostsamma. Och de flesta arbetsgivare är inte arbetsrättsjurister, utan brinner för sin egen verksamhet såklart. Men alla arbetsgivare vill göra rätt och känna sig trygga med de uppgifter och processer de ställs inför.

Korta kurser med fokus på vanliga situationer

Det har vi tagit fasta på. Sedan förra året erbjuder vi korta kurser med fokus på hur man som arbetsgivare behöver tänka och göra i praktiken i olika situationer. Det kan handla om att anställa, hur man hanterar arbetsbrist eller uppsägning på grund av personliga förhållanden. Saker som vi vet är krångliga och får många frågor om.

Handfasta guider på webben

Nu kompletteras utbildningsformatet med webbguider: steg för steg-beskrivningar kompletta med checklistor, blanketter och mallar. Så att du som medlem kan orientera dig i arbetsrättsliga processer på ett enklare sätt, när du vill. På ett språk som är bearbetat, och som leder dig igenom lagtexten på en nivå som är enklare att förstå.

– Det känns så roligt att vi kan presentera webbguiderna! Att vi har ännu ett format där man kan fördjupa sina kunskaper och få ett handfast stöd i arbetsrättsliga processer, säger Nadia Larsson, utbildningsansvarig på Fremia. 

Redan nu finns sex guider på plats, och fler är på gång. Du kan fördjupa dig i arbetsanpassning i praktiken, hur du genomför en MBL-förhandling, hur du skriver förhandlingsprotokoll, håller medarbetarsamtal, förebygger och hanterar misskötsamhet och uppsägning på grund av personliga förhållanden.

Guiderna är exklusiva för dig som medlem och du behöver vara inloggad för att ta del av dem.

➜ Här kan du hitta guiderna

Uppdaterad
den 24 januari, 2023

Relaterat innehåll