Rapportera in lönestatistik: så gör du

Fremias insamling av lönestatistik är öppen för medlemmar mellan 16 oktober – 3 november. Under inlämningsperioden erbjuder vi två webbinarier där vi går igenom hur du gör för att lämna in uppgifterna. Anmäl dig till det tillfälle som passar dig bäst.

Ska du rapportera in löneuppgifter till Fremias lönestatistik? Då är det här webbinariet ett utmärkt sätt att förbereda dig inför det. I steg för steg går vi igenom hur du genomför rapporteringen och vilken hjälp du kan få längs vägen.

För det mesta är inrapporteringen ganska okomplicerad. Känner du dig ändå osäker eller har du kanske redan påbörjat rapportera och kört fast? Under webbinariet visar vi vad det är du ska göra och hur de olika momenten ser ut på din skärm. När det sedan är dags för dig att göra rapporteringen har du koll på hur du ska gå till väga.

Vi går igenom de tre olika sätten att rapportera in dina uppgifter:

• Manuell inskrivning

• Överföring via excelfil

• Överföring via ert lönesystem

Du har möjlighet att ställa frågor både under och efter genomgången.

Obs! Vi kan inte visa hur du tar ut rapporter från ditt lönesystem. Kontakta supporten hos din leverantör om du behöver hjälp med det.

Kurshållare:

Webbinariet hålls av Jasmina Helander, bitr förhandlingschef och statistikansvarig på Fremia tillsammans med Anders Sundström, projektledare för insamlingen på Statisticon. Fremia samarbetar med Statisticon vid insamlingen och sammanställningen av lönestatistiken.

Praktisk info:

Inrapporteringen gör du via Statisticons webbportal. Inloggningsuppgifter och länk till webbportalen skickas ut separat till var och en som kan lämna in uppgifterna.

Det är bara du som är anmäld som webbadministratör som kan lämna in uppgifterna. Har du påbörjat inlämningen kommer webbportalen att låsas för andra webbadministratörer inom din organisation. Det är av säkerhetsskäl eftersom uppgifterna du hanterar är känsliga och inte ska spridas.

Om statistiken:

Fremias lönestatistik är en populär medlemsförmån och används av de flesta medlemmar för att få koll på löneläget inför löneförhandlingar och lönesättning vid nyanställningar. Statistiken används också som underlag i Fremias avtalsförhandlingar. Eftersom statistiken bygger på uppgifter som lämnas in av medlemmarna är det viktigt att just du skickar in din organisations uppgifter. Varje bidrag gör att underlaget till vår statistik bättre. Om du upplever att det är krångligt hjälper vi dig.

Att rapportera in uppgifter är frivilligt, men ju fler som bidrar desto bättre blir statistiken. För de medlemmar som utsetts av SCB att lämna statistik är det obligatoriskt.

Detaljer
Kurstyp
Seminarie - Gratis, Digital
Syfte
Att underlätta inrapporteringen av lönestatistik.
Målgrupp
Medlemsorganisationernas utsedda kontaktperson, lönehandläggare, HR mfl. Personen ska vara angiven som webbadministratör för medlemmen till Fremia.
Förkunskaper
Inga
Avbokningspolicy
Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Om du inte överlåtit din plats till annan person i ditt företag/ din organisation och inte heller avbokat dig, debiteras du hela kursavgiften. För att undvika denna kostnad, avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag.