Arbetsmiljöarbete – Förebygg dålig stämning

Fördjupa dig i reglerna inom arbetsmiljö och hur du kan använda dig av dem för att förebygga konflikter på arbetsplatsen. Kunskap i hur du organiserar arbetet för att skapa en god samverkan vid arbetsplatsen främjar både god stämning och utveckling i din verksamhet.

Som arbetsgivare, chef och ledare har du ansvar för många olika delar i en verksamhet. Du behöver se till att verksamhetens syfte och ändamål uppnås, att verksamhetsplanen fullföljs, att arbetstagarna vet vad de har för roller, vad de har att utföra i sina anställningar och på vilket sätt arbetstagarna ska vara med och bidra till verksamhetens utveckling.

När vi människor samlas på arbetsställen och ska samarbeta går det inte alltid helt smärtfritt. Vi har olika bakgrund, vi tycker olika, vi hanterar situationer på olika sätt och vi har olika sätt att uttrycka oss och agera på. Att alla inte tänker lika är något vi behöver räkna med och det är ibland till och med livsviktigt för en verksamhets utveckling. Spänning, problematiska beteenden och dålig stämning mellan kollegor är sådant som du kan behöva ta itu med. Vi ger dig det stöd du behöver för att organisera arbetsmiljöarbetet. Med tydlig struktur och goda rutiner kan meningsskiljaktigheter bidra till konstruktiv utveckling. Vi pratat även om regler dom kan finnas som stöd för detta.

Utbildningsledare: Kerstin Wrisemo och Nadia Larsson

Övrigt:

Utbildningen riktar sig till dig som är styrelseledamot, har personalansvar, är chef eller arbetar inom HR. Utbildningen är på avancerad nivå och förutsätter att du som deltar har grundläggande kunskaper inom arbetsmiljöområdet.  

Tips!

Har du väldigt lite eller inga kunskaper inom arbetsmiljöområdet? Titta på våra utbildningar på grundläggande nivå, exempelvis Arbetsmiljö - lär dig grunderna.

Praktisk information:

Utbildningen hålls digitalt via Teams. Den pågår i tre timmar med en kortare paus i mitten. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Även skyddsombud/arbetsmiljöombud kan anmälas att delta i utbildningen tillsammans med respektive arbetsgivarrepresentant.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Att skapa förståelse för på vilket sätt ett tydligt arbetsmiljöarbete och en tydlig organisation kan bidra till att förebygga och hantera dålig stämning.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, ledare, HR och arbetsmiljöansvariga inom alla branscher som har grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö. Kurser är avsedd för alla typer av verksamheter oavsett storlek.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper inom arbetsmiljöområdet.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.