Arbetsmiljöarbete - SAM & OSA

I den här utbildningen fördjupar vi oss i systematiskt arbetsmiljöarbete och arbete med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Du får öva dig i det praktiska arbetet med handledning av Fremias experter. Tillsammans lyfter vi ditt arbetsmiljöarbete till en högre nivå.

Arbetsmiljöarbetet innefattar många olika delar, med utgångspunkt i frågor som bidrar till att alla kan ha det bra på jobbet. I den här utbildningen fördjupar vi oss i arbetsmiljöarbetets praktiska arbete. Fokus ligger på det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) och vi tittar närmare på hur du kan använda dig av den som metod. I det lyfts sedan arbetet med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (OSA) in.

Med arbetsmiljölagstiftningen och föreskrifterna som grund går vi igenom hur du i praktiken ska göra för att undersöka, göra riskbedömningar och därefter åtgärda eventuella risker. Fremias experter handleder dig genom olika övningar och du får träna på att hantera situationer som är anpassade efter din verksamhet. Du får också med dig konkreta verktyg som underlättar i det fortsatta arbetet.

Utbildningsledare: Nadia Larsson och Kerstin Wrisemo.

Övrigt:

Utbildningen riktar sig till dig som är styrelseledamot, har personalansvar, är chef eller arbetar inom HR. Utbildningen är på avancerad nivå och förutsätter att du som deltar har grundläggande kunskaper inom arbetsmiljöområdet.

Tips! Har du väldigt lite eller inga kunskaper inom arbetsmiljöområdet? Titta på våra utbildningar på grundläggande nivå, exempelvis Arbetsmiljö - lär dig grunderna.

Praktisk information:

Utbildningen hålls digitalt via Teams. Den pågår i tre timmar med en kortare paus i mitten. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan utbildningsdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Fördjupa dina kunskaper om det praktiska hantverket i det systematiska arbetsmiljöarbetet, där organisatorisk och social arbetsmiljö är en viktig del. Du som arbetsgivare och chef får praktisk handledning och konkreta verktyg som du kan ha nytta av i arbetsmiljöarbetet i din verksamhet.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till styrelseledamöter, chefer, ledare, HR och arbetsmiljöansvariga inom alla branscher som har grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö. Även skyddsombud/arbetsmiljöombud kan anmälas att delta tillsammans med respektive arbetsgivarrepresentant. Kurser är avsedd för alla typer av verksamheter oavsett storlek.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper om arbetsmiljö, arbetsmiljölagstiftningen och syfte med denna. Det är en fördel om deltagare tidigare genomgått utbildning i arbetsmiljö på grundläggande nivå.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.