Digitalt frukostseminarium: Gränsdragningen mellan ideellt engagemang och lönearbete

Anställd, uppdragstagare eller frivilligarbetare?

De ideella insatserna är omfattande i Sverige och för många organisationer är det ideella engagemanget centralt. Vi möter allt fler organisationer som funderar på att arvodera sina ideella. I och med arvoderingen kan det finnas eller uppstå en osäkerhet kring vilken kategori av anställd, uppdragstagare eller frivilligarbetare en persons insats räknas in.

Var går gränsen mellan arbetstagare, uppdragstagare och frivilligarbetare? Och vad gäller för styrelseledamoten i en förening eller för volontären i en frivillig­organisation?

Fremia och Volontärbyrån bjuder in dig, som i ditt dagliga arbete hanterar rekrytering av volontärer, till ett digitalt frukostseminarium där vi går igenom arbetstagarbegreppet och var gränsen går mellan att vara organisatör att ideellt engagemang till att ni går över och räknas som arbetsgivare. Vi kommer ge dig tips och råd för att hjälpa dig att navigera mellan gränsdragningarna i detta ämne. Du kommer på förhand kunna skicka in frågor eller ställa dem direkt under seminariet.

Seminariet är kostnadsfritt och leds av Sven Rosqvist, Fremia och Johan Dahlén, Volontärbyrån.

Syfte

Syftet med seminariet är att ge dig som deltagare kunskaper och verktyg för att lättare förstå var gränsen går mellan anställningsförhållande och frivilligarbete.

Målgrupp

Styrelseledamöter, medarbetare med arbetsgivaransvar samt medarbetare eller ideella som hanterar rekrytering av volontärer.

Förkunskaper

Inga

Praktisk information

Tid: Den 5 maj kl 9-10

Plats: Digitalt via Teams, länk och praktisk information skickas ut någon dag innan webbinariet.

Kostnad: Kostnadsfritt

Sista anmälningsdag:

Välkommen!

Anmälan

Avbokningspolicy

Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till annan person i ditt företag/din organisation.

Vid överlåtelse av din plats måste du meddela oss namn och mejladress till ersättaren, eftersom anslutningslänk och all övrig information till kursdeltagarna kommer att skickas ut via mejl.

Uppdaterad
för en månad sen