Avtalsförsäkringar & pensioner

Pension och försäkring via jobbet är en unik svensk lösning som bygger på kollektivavtal. Det innebär överenskommelser om att arbetsgivare, förutom lön till sina anställda, även betalar för olika försäkringar och för tjänstepensioner. Försäkringarna innebär att anställda får ersättning om de råkar ut för en arbetsolycka, är föräldralediga, blir sjuka eller uppsagda. Ersättning för ens familj vid dödsfall samt att pengar sätts av till tjänstepension varje månad.

Genom Avtalat kan du som arbetsgivare boka ett kostnadsfritt webbinarium och lära dig mer om tjänstepensioner och försäkringar, vad som gäller och hur de praktiskt ska hanteras. Du kan läsa mer och anmäla dig till alla webbinarier på  Avtalat.se

Ny med kollektivavtal – teckna försäkring med Fora och Collectum

En kort översikt om försäkring och pension enligt kollektivavtal samt en genomgång av hur avtalen med administrationsbolagen Fora och Collectum fylls i.

En enkel översikt till kollektivavtalad försäkring för arbetsgivare

Enkel introduktion till kollektivatalad försäkring och pension. Du får en översikt av vilka försäkringar som finns, vad de kostar samt vilket ansvar arbetsgivaren har. Information om arbetsgivarens ansvar och kostnader, Collectum och Fora vem som gör vad, samt Avtalat.se

ITP – rapportering

Grunderna i ITP-planerna och hur rapporteringen av anställda går till i Collectums internetkontor. Cirka 30 minuter information och 15 minuter öppet för frågor under och efter webbinariets gång.

Översikt – arbetare (händelser och hantering)

Innehåll och administration av arbetarens pension och försäkring. Webbinariet går bland annat igenom administrations- och försäkringsbolag, kort information av de olika skydden, din roll som arbetsgivare och löpande administration.

Översikt – tjänstemän (händelser och hantering)

Innehåll och administration av tjänstemannens pension och försäkring. Webbinariet går bland annat igenom administrations- och försäkringsbolag, kort information av de olika skydden, vad ITP 1 och ITP 2 är, din roll som arbetsgivare och löpande administration.

Genomgång av den kollektivavtalade Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA

Om den kollektivavtalade Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA. Hur försäkringen gäller, vem som omfattas, vad du som arbetsgivare ska göra när olyckan är framme och ersättningar.

Löneväxling - att tänka på för dig som arbetsgivare

En genomgång av hur löneväxling fungerar, vilka vägar du som arbetsgivare kan välja och vad bolaget behöver tänka igenom i policy och avtal med den anställda.

Genomgång av sjukförsäkring enligt lag och kollektivavtalad

Genomgång av sjukförsäkring enligt lag och kollektivavtal. Webbinariet tar bland annat upp vad du som arbetsgivare ska göra vid olika tidpunkter, skillnaden i hanteringen mellan arbetare och tjänstemän, ersättningen för den som är sjuk och möjligheter till ekonomiskt stöd och ersättning för arbetsgivaren

Introduction to collectively agreed occupational pensions and insurance

The webinar contains a quick overview of the Swedish model and the companies involved in the insurance and pension agreements. For example employers responsibility, premiums and total cost, Fora and Collectum, who does what and a brief introduction to administration.

Hantering av företagets tiotaggare

En kort översikt om vad alternativ ITP är och vilka alternativ det finns på sådana lösningar samt premie alternativen. Webbinariet riktar sig till dig som har tjänstemän ITP2 med löner över 10 inkomstbasbelopp.

Arbete efter 65 år

Om hur de anställdas försäkringar gäller när man arbetar och har fyllt 65 år, vilka försäkringar som gäller enligt lag, vilka kollektivavtalade försäkringar som gäller och vad arbetsgivaren ska göra och behöver tänka på.