9–10 november 2022 är det äntligen dags för den uppskattade konferensen om idéburen välfärd i Falköping. Årets tema är tillväxt och utveckling, i ett brett perspektiv. Vi kommer att ha ett digert program, både i plenum och mindre seminarier. På kvällen 9 november väntar en härlig trerätters middag på Kurorten Mösseberg och underhållning av Ersta Rock. Deadline för anmälan har varit, men vi har en väntelista.
Program
Vi kommer bland annat att diskutera:
- Trender och förändringar som formar vår framtid
- Nya möjligheter för idéburen välfärd 2023: Vad innebär de nya LOU- och LOV-reglerna?
- Att vara idéburen arbetsgivare i välfärden.
- Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och idéburen sektor.
- Konsten att samverka inom idéburen sektor.
- Det salutogena ledarskapet och den goda arbetsplatsen.
- Idéburen regi – vilken betydelse har det för kvaliteten i verksamheten?
- Data- och insiktsdriven inkludering – hur man går från att prata till att utöva inkludering.
- Idéburen sektor i arbetsmarknadspolitiken.
Medverkande
Bobo af Ekenstam, vd Docere Intelligence. Bobo har bland annat skrivit boken Förändringsprincipen som handlar om hur man analyserar omvärlden och förändrar sin organisation i takt med omvärldens föränderliga krav. Bobo ger oss en framtidsspaning av vår omvärld, med fokus på idéburen välfärd.
Carl Dahlström, professor vid statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Carl har tillsammans med forskarkollegor genomfört jämförande studier om hur olika organisations- och ägarformer påverkar kvalitet i äldreomsorgen.
Amir Daneshpip, advokat på Reuterman advokatbyrå.
Anders Hanson, författare och konsult inom ledarskap och hälsa. Anders har bland annat skrivit om Salutogent ledarskap (2010) och Salutogen kultur (2015).
Suzan Hourie Lindberg, vd och medgrundare till The Social Few, en data- och insiktsdriven tillväxtpartner med digital spetskompetens som arbetar för ett mer inkluderande Sverige.
Emil Johansson, Arbetsförmedlingen, enhetschef inom utbildnings- och samverkansfrågor.
Helene Mellström, direktor Bräcke diakoni.
Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni, och ordförande i Famnas styrelse.
Helena Wihlborg, projektledare på Stockholms Stadsmissioner verksam inom projektet Baba som syftar till att hjälpa unga upp till 20 år som kommit ensamma till Sverige och hamnat utanför samhället med exempelvis mötesplatser och stödjande samtal.
Emma Vento, verksamhetschef på Stiftelsen Gyllenkroken som erbjuder boenden och social gemenskap för personer med psykisk funktionsnedsättning samt stöd och råd till anhöriga.
Flera experter från Famna och Fremia deltar också i programmet.
När?
Start: onsdag 9 november, kl 11.30
Avslut: torsdag 10 november, kl 15.00 (ordinarie konferensprogram slutar efter lunch med efterföljande medlemsmöte för Famnamedlemmar: "Famna om tio år").
Var?
Konferensprogrammet hålls på Hotell Falköping, Medborgarplatsen 1, Falköping.
Konferensmiddag hålls på Kurorten Mösseberg, Mössebergsparken 34, Falköping.
För vem?
Vi vänder oss i första hand till Fremas och Famnas medlemsorganisationer inom idéburen välfärd. Du som deltar är troligen verksamhetsledare eller har en annan ledande position i organisationen.
Konferensavgift
Medlem i Fremia och/eller Famna: 1 600 kronor
Icke medlem: 3 200 kronor
Priserna är exklusive moms
I priset ingår fullt konferenspaket inklusive seminarier, plenumpass och underhållning samt två luncher, en trerätters middag, frukost och möjlighet att träffa andra ledande personer i sektorn.
OBS: Kostnad för boende tillkommer. Boendet bokas separat (se nedan).
Anmälan
Anmälan sker via separat formulär.
Deadline för anmälan har varit, men vi har en väntelista. Anmäl dig via formuläret ovan.
Senaste datum för avbokning är 24 oktober. Om du inte avbokat dig, debiteras hela avgiften. Du kan överlåta din plats till en kollega, kontakta då falkoping@famna.org.
OBS: Boende bokas separat (se nedan).
Boende
Boende bokas separat och ingår inte i konferensavgiften. Boka med fördel via bokning@kurortenmosseberg.se (ange att du ska på Falköpingskonferensen för idéburna aktörer). Boenden som bokas via Kurorten Mösseberg, faktureras tillsammans med konferensavgiften.
Tillgängliga boenden:
- Dubbelrum 910 kronor/person.
- Enkelrum 1 510 kronor/person.
- Dubbelrum som enkelrum 1 870 kronor/person
Alla priser är exklusive moms.
Vi har reserverat rum på ett antal hotell i Falköping. Endast ett fåtal enkelrum finns, du som har möjlighet att dela med en kollega, gör gärna det! Fremia och Famna står för busstransporter mellan konferensanläggningen och hotellen (som är bokade via bokning@kurortenmosseberg.se).
Tips på övriga hotell i närheten av Falköping: Skara (Hotell Jula & Stadshotellet) och Skövde (Hotell Skövde och Karstorp Hotell) cirka 30 min från Falköping med bil.
Arrangörer
Fremia och Famna
ÅBIS-priset
Famna delar årligen ut ett pris till årets bästa samhällsförbättrare, ÅBIS-priset. Årets upplaga kommer att delas ut under Falköpingskonferensen. Nomineringen har stängt för i år.
Frågor
Vid frågor om konferensen kontakta falkoping@famna.org