Webbinarium – Arbetsbrist när många berörs

När du som arbetsgivare i en mellanstor eller stor verksamhet planerar att omorganisera verksamheten, minska eller lägga ner enheter eller kontor finns en risk att det uppstår arbetsbrist. Är förändringen omfattande och påverkar många arbetstagare kan det bli en utmanande process.

Vi går igenom processen kring omorganisation och arbetsbrist med fokus på omfattande förändringar där många medarbetare berörs. Vad innebär arbetsbrist? Hur ska man tänka kring omplaceringar och undantag? Vad innebär det att komma överens om en så kallad avtalsturlista med facket?

Kursledare: Sven Rosqvist

Webbinariet är kostnadsfritt.

Praktisk information:

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan webbinariet ska äga rum.

Detaljer
Kurstyp
Seminarie - Gratis, Digital
Syfte
Deltagarna ska efter webbinariet ha ökat sin kunskap om hur en arbetsbristprocess där många medarbetare berörs kan genomföras.
Målgrupp
Personalansvariga, chefer, HR - alla som har ansvar för att anställa, säga upp och förhandla med facket på mellanstora och stora verksamheter och organisationer.
Förkunskaper
Deltagarna ska gärna ha de teoretiska grunderna i arbetsrätt, jämförbart med utbildningen "Arbetsrätt - det du behöver veta för att göra rätt!" där deltagarna går igenom MBL, LAS och FML.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.