Webbinarium om Omstella och stöd vid omställning för arbetsgivare

Omstella är den nya omställningsorganisationen för Fremias medlemmar med anställda tjänstemän inom PTK:s område. Tillsammans anordnar Fremia och Omstella kostnadsfria informationsträffar för dig som är ansluten till organisationen. Du får veta vilket stöd som erbjuds till dig som arbetsgivare och till dina anställda och uppsagda medarbetare.

Som arbetsgivare kan du behöva hantera omställningssituationer för medarbetare. Det kan vara vid en arbetsbristsituation eller för att stärka medarbetares kompetens. För dig som är arbetsgivare inom Fremia och har anställda tjänstemän inom PTK:s område, får du och dina medarbetare stöd vid omställning genom Omstella.

I det här webbinariet fokuserar vi på dig som arbetsgivare och utgår från vad Omstella kan göra för dig i olika omställningsprocesser. Du har också möjlighet att ställa frågor direkt till Omstella.

OBS! Finns det önskemål som du vill framföra, eller särskilda intressen för arbetsgivare som bör bevakas? Vi vill gärna höra om dina förväntningar och behov. Det tar vi sedan med oss i det fortsatta arbetet med att utveckla organisationen.

Kursledare:

Ylva Hamilton och Bengt-Åke Olovsson

Praktisk information:

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Detaljer
Kurstyp
Seminarie - Gratis, Digital
Syfte
Syftet med kursen är - att öka dina kunskaper om möjligheterna i Omstellas stöd för dig som arbetsgivare, och för dina anställda och uppsagda medarbetare. - att Fremias medlemmar som är anslutna till Omstella och Omstella ska lära känna varandra.
Målgrupp
Webbinariet anordnas särskilt för dig som arbetar med personalfrågor, som HR-personal, chefer eller skyddsombud och förtroendevald inom en organisation som är ansluten till Omstella.
Förkunskaper
Inga.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.