UUA - Universell Utformning av Arbetsplatser

Vilket arbetsliv skall vi lämna över till kommande generationer? Vi lever i ett samhälle där olikheter och förändring är det nya normala. Universell utformning av arbetsplatser (UUA) innebär att vi just utformar arbetsplatser och arbetsliv så att det från början passar alla.

Innehåll Aktuella utbildningstillfällen Administration av mina utbildningar och event

Detaljer
Kostnad
0 kr (inkl. moms)

Innehåll

Vi lever i en globaliserad värld och ett universellt samhälle. Ett samhälle där olikheter och förändring är det nya normala.

Vi vet att den lönsamma och effektiva organisationen är den som tar tillvara olikheter och mångfald och därmed utvecklar sin verksamhet. Samtidigt har flera grupper svårt att komma in på arbetsmarknaden trots både rätt kompetens och egenskaper.

I arbetslivet och på arbetsplatser finns det människor från olika miljöer med olika kompetenser, människor som befinner sig i olika skeenden i livet med varierande behov. Genom att utgå från det universella i utformningen av en arbetsorganisation, i rekrytering, och i den sociala och fysiska miljön minskar behovet av att i efterhand göra individuella anpassningar. Det som är nödvändigt för en person är ofta bra för många.

Universell utformning av arbetsplatser (UUA) innebär att vi  just utformar arbetsplatser och arbetsliv så att det från början passar alla som har den kompetens organisationen behöver och därför inte behöver anpassas. På så vis blir arbetslivet mer tillgängligt till stor nytta för såväl samhälle, organisation och individ. UUA bidrar med nyskapande lösningar på samhällsutmaningar inom kompetensförsörjning och arbetslöshet.  

12/4 2021 kl 13.00-14.00 är du välkommen för att under en timme få höra mer om Universell Utformning av Arbetsplatser (UUA).

Lena Lehmann är processledare i EFS projektet Universell utformning av arbetsplatser och leder webbinariet. Från oss deltar Susanne Lavemark som inleder kort om Fremias syn på UUA.

Aktuella utbildningstillfällen

Det finns inga aktuella utbildningstillfällen.

Administration av mina utbildningar och event

Ange den mejladress som användes i anmälan så får du en länk skickad till dig. Där kan du se vilka utbildningar du är anmäld till, hämta utbildningsmaterial och avanmäla dig.


Publicerad
för 10 dagar sen
Uppdaterad
för 9 dagar sen