Viljan att engagera sig är stor men det är även konkurrensen om de ideella krafterna. Därför behöver du tänka strategiskt även i rekryteringen av ideella. Lär dig knepen för att nå ut och inspirera till engagemang.

Öka kunskapen om hur ni kan rekrytera fler till er förening. Under den här utbildningen har vi fokus på hur ni kan få fler att vilja engagera sig i föreningen. Vi kommer att prata om vikten av att tydliggöra varför och hur ni vill att människor ska engagera sig utifrån föreningens behov. Vi kommer också att ta upp hur ni kan formulera er för att nå ut till nya personer för att inspirera dem till engagemang. Under utbildningen får ni också möjlighet att fundera kring vilka sätt och platser som är mest lämpliga att använda för att nå ut med er rekrytering.

I utbildningen varvas teori med praktik och du som deltagare får möjlighet att reflektera över hur engagemanget i er förening ser ut idag. Det finns också gott om möjligheter att diskutera och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna.

Det här går vi igenom under utbildningen:

• Varför människor engagerar sig ideellt

• Tydliggöra behov i föreningen

• Att skapa uppdragsbeskrivningar

• Budskap som når ut och inspirerar till engagemang

• Bästa platserna att hitta nya ideella

Kursledare: Johan Dahlén, Volontärbyrån och Nadia Larsson, Fremia

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan kursdag.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Syftet med denna utbildning är att ge dig som deltagare ny kunskap, nya idéer, inspiration, motivation och trygghet i att veta hur du ska göra när du rekryterar och leder ideellt engagemang.
Målgrupp
Utbildningen passar såväl dig som är ny som dig som har lång erfarenhet av att leda ideella och rekrytera ideella i civilsamhället. Du kan vara anställd, förtroendevald eller själv ha ett ideellt uppdrag med ansvar för ideella i din verksamhet.
Förkunskaper
Inga förkunskaper. Kursen är av grundläggande karaktär.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.