Offentlig upphandling – lär dig grunderna för att lägga anbud

Många medlemmar driver offentligt finansierad verksamhet där avtalet är upphandlat. Hur gör du för att delta i en offentlig upphandling? Hur går en upphandling till? Vi lär dig grunderna för att kunna lägga anbud.

Den här utbildningen är i första hand till för dig som vill delta i offentlig upphandling, men som har liten eller ingen erfarenhet av att lägga anbud. Vi kommer att gå igenom principerna och de vanligaste begreppen i upphandlingsreglerna. Men framför allt är det en praktiskt inriktad utbildning, där vi går igenom grunderna för att lägga anbud. Hur går en offentlig upphandling till? Var hittar du information om en upphandling? Hur ser ett förfrågningsunderlag ut? Hur kan du påverka en upphandling? Vad kan du förbereda i förväg? Vad är bra att tänka på när du lägger anbud och hur går det till? Och hur funkar det när avtalet är på plats? Du kommer att få uppgifter för att öva praktiskt mellan de två tillfällena.

Övrigt:

Utbildningen är på grundläggande nivå och riktar sig främst till dig som inte har deltagit i offentlig upphandling tidigare, eller har liten erfarenhet av att lägga anbud. Den är avsedd främst för dig som ansvarar för att organisationens anbud och hanterar upphandlingsfrågorna i organisationen.

Utbildningen hålls digitalt och är uppdelad i två olika tillfällen á 1 timme och 15 minuter/tillfälle.

Datum:

Del I- 6/11

Del II- 21/11 del

Utbildningsledare: Stefan Holm (TeneliusHolm) och Karin Liljeblad (Fremia)

Om Stefan Holm:

Stefan Holm är upphandlingsexpert, seniorkonsult och en av grundarna till konsultfirman TeneliusHolm, som arbetar med att stödja både företag, organisationer och offentlig sektor när det gäller offentlig upphandling. Stefan har tidigare arbetat hos olika bransch- och arbetsgivarorganisationer och har lång erfarenhet av att stödja och utbilda småföretag och organisationer när det gäller att delta i offentliga upphandlingar.

Praktisk information:

Din anmälan gäller för båda utbildningstillfällena. Varje tillfälle är 1 timme och 15 minuter och hålls digitalt via Teams. Vi uppmuntrar till frågor och interaktivitet under utbildningen för att du ska får ut mesta möjliga av den.

Du får en kallelse med anslutningslänk två dagar innan respektive utbildningstillfälle.

Betalning ska ske senast 30 dagar efter att du fått fakturan.

Medlem i Famna men inte i Fremia?

Utbildningen erbjuds till medlemspris för medlemmar i Fremia. Tillhör du en organisation som är medlem i Famna, men inte är ansluten till Fremia så är du också välkommen att anmäla dig till utbildningen. Pris per deltagare är då 1500 kr (exkl moms).

Anmäl dig via mejl till utbildning@fremia.se

Detaljer
Kurstyp
Grundutbildning - Digital
Syfte
Att lägga grunden för att lägga anbud i offentlig upphandling.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till organisationer, eller enskilda medarbetare, som inte har deltagit i offentlig upphandling tidigare. Den är avsedd främst för dig som ansvarar för att organisationens anbud och hanterar upphandlingsfrågorna i organisationen.
Förkunskaper
Inga, kursen är av grundläggande karaktär.
Avbokningspolicy
Din anmälan är bindande så länge du inte har avbokat eller överlåtit din plats. Det innebär att även om du inte deltar i utbildningen så debiteras du hela kursavgiften. Undvik kostnaden genom att avboka dig via vår webbtjänst eller kontakta utbildning@fremia.se senast tre arbetsdagar innan kursdag. Överlåta din plats: Du kan låta en annan person överta din kursplats, så länge det är en person inom din organisation. För att överlåta platsen måste du meddela oss namn, telefonnummer och mejladress till din ersättare. Mejla uppgifterna till oss på utbildning@fremia.se. Vi behöver de nya uppgifterna eftersom anslutningslänken och all övrig information skickas via mejl till kursdeltagarna. Ibland behöver vi även nå deltagarna via telefon. Även kursintyget behöver uppdateras med rätt uppgifter. Avboka din plats: Logga in på ditt konto på fremia.se. I inloggningsmenyn som fälls ut till höger på sidan hittar du avbokningen under ”Dina utbildningar”.